Tarih: 03.11.2022 15:53

Türklerin tarihini yeniden yazan savaş alanındaki araştırmalar geçmişe ışık tutacak

Facebook Twitter Linked-in

Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanlığı ile Tarih Bölüm Başkanlığı, birçok uzman akademisyenlerin konuk edildiği “Malazgirt Savaş Alanı Arkeolojisi” adlı bir konferans gerçekleştirdi. Uzman Akademisyenler, Malazgirt Savaş Alan Araştırmalarındaki çalışmaların Miryakefalon Savaş Yeri’nin tespitine ışık tutacağını söyledi.

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi İsmail Çetişli Salonunda düzenlenen konferansa, Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhammed Ensar Yeşilyurt, Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, İl Kültür Müdürü Turan Veli Akyol ile İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin Beyazıt’ın yanı sıra çeşitli bölümlerden öğretim üyeleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

“Malazgirt Savaş Alanı araştırması ilkleri barındıran bir araştırmadır”
Prof. Adnan Çevik konferansta Malazgirt Savaşı’nın nasıl gerçekleştiğine ek olarak Kültür Bakanlığı tarafından desteklenen “Malazgirt Savaş Alanının Tespiti, Tarihi ve Arkeolojik Yüzey Araştırması” adlı proje hakkında da detaylı bilgiler verdi. Savaşın yapıldığı yere, kazılar neticesinde elde edilen arkeolojik bulgulara, bölgenin coğrafi özelliklerine, kullanılan son teknoloji cihazlara ve karşılaştıkları zorluklara ilişkin bilgiler veren Çevik, bu araştırmanın Türkiye’de pek çok bakımdan ilkleri barındırdığını ifade etti.

Malazgirt Savaş Alanı Araştırmaları Miryakefalon Savaş Yeri’nin tespitine ışık tutacak
Konferansın ardından Miryokefalon Savaşı üzerine çalışan uzman akademisyenler, Prof. Dr. Adnan Çevik’le bir araya gelerek, Miryokefalon Savaşı’yla ilgili benzer nitelikte büyük bir projenin Denizli’de nasıl yapılacağına dair görüş alışverişinde bulundular ve bir yol haritası çizmeye çalıştılar. Prof. Dr. Adnan Çevik yürüttükleri projenin Miryokefalon Savaşı’nın yerinin tespitine dair yapılacak çalışmalar için de bir yol gösterici olabileceğini ifade etti.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —