TürkTraktör yerli üretim motorlarıyla Türkiye pazarındaki faz geçişine hazır

TürkTraktör yerli üretim motorlarıyla Türkiye pazarındaki faz geçişine hazır

TürkTraktör yerli üretim motorlarıyla Türkiye pazarındaki faz geçişine hazır

ISTANBUL (AA) - TürkTraktör uzun yillardir ihracatini yaptigi, Türkiye’de ise Nisan 2021’de Faz IIIB ve Ekim 2021’de Faz IV emisyon standartlarina geçisi olacak motorlar için hazirliklarina devam ediyor.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, yerli üretim Faz V emisyon standartlarindaki motorlara sahip traktörlerini Agustos 2020’de Avrupa’ya ihraç etmeye baslayan TürkTraktör, 2021’de kademeli olarak Türkiye’de yürürlüge girecek olan Faz IIIB ve Faz IV emisyon standartlarina geçis için de hazirliklarina son hiz devam ediyor.

Faz IIIB motorlarin geçisine hazir olan TürkTraktör, yürüttügü 5 adet Faz IIIB projesinin tamamladi. Toplam 3 adet Faz IV projesinin ise çalismalari sürüyor. Projelerin onaylari 2021’de düzenleme yürürlüge girmeden önce tamamlanacak.

Çevre, enerji ve iklim degisikligiyle mücadele odagiyla sürekli iyilestirmelerine devam eden TürkTraktör, bugüne kadar yerli üretim 500 bini askin motor üretti.

TürkTraktör Faz IIIB ve Faz IV motorlariyla tarimda verimlilik artisina ve çevrenin korunmasina destek vermeye devam ediyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen TürkTraktör Genel Müdürü Aykut Özüner, Faz IIIB ve Faz IV emisyon seviyesine sahip ürünlerin Avrupa ve Kuzey Amerika’da 2014 yilindan bu yana kullanildigini belirterek, “Bir traktörün tüm fonksiyonlarini saglikli sekilde yerine getirmesi için motorunun performansi ve verimliligi çok önemlidir. Motorun gerekli gücü üretirken kullandigi teknoloji seviyesi, yakit tüketimi, sagladigi tork ve zor kosullara verdigi tepki çiftçilerimizin en çok önem verdigi konular.” ifadelerini kullandi.

Özüner, yeni faz standartlarina uyum saglayan motorlarda daha teknolojik bir elektronik yakit kontrol sistemi kullanimi gerekliliginin oldugunu ifade ederek, "Common Rail' teknolojisi olarak da bilinen bu sistemle traktörlerin daha verimli çalismasi saglanirken, üretilen daha fazla tork ve güçle de çiftçilerin memnuniyeti artiyor. Ancak tüm bunlardan daha önemli olan nokta, bu emisyon seviyesine sahip motorlar çevre sagligi ile çevrenin korunmasina büyük bir katki sagliyor.” degerlendirmesinde bulundu.


- Motor üretiminde ve pazara sunulan traktörde faz geçisleri tamamlanacak


Özüner, Türkiye’de Faz IIIB ve Faz IV emisyon standartlarina geçisle birlikte tesislerinde yapilacak üretim degisimine iliskin sunlari kaydetti:

“Sahip oldugumuz son teknoloji motor üretim tesisimizdeki Faz IIIA motor üretimimizin çok büyük bir bölümünü, Faz IIIB ve Faz IV motor üretimimize kaydiracagiz. Buna ek olarak, motorlarimizin Türkiye pazarindaki faz geçislerine uygun sekilde kademeli olarak tüm ürünlerimizde faz geçislerini de saglayacagiz. Ayni zamanda, Türkiye traktör parkinin neredeyse yarisini olusturan 25 yas ve üstü araçlarin daha çevreci traktörler ile degisimine öncülük etmis olacagiz.”




Yurt Dünya 16.10.2020 10:07:20 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da çöp toplama alanında çıkan yangın söndürüldü

2

Kahramanmaraş'ta binanın giriş katındaki depoda çıkan yangın söndürüldü

3

"Maraş sumak ekşi külü" Kahramanmaraş'ın 30. tescilli ürünü oldu

4

Antalya'da ekmek fabrikasında çıkan yangın büyümeden söndürüldü

5

GÜNCELLEME - Adana'da ahşap panel fabrikasında çıkan yangın kontrol altına alındı

6

Adana'da ahşap panel fabrikasında çıkan yangına müdahale ediliyor

7

Adana'da motosiklet sürücüsü yola çıkan yılan için trafiği durdurdu

8

Antalya'da bahçede çıkan yangın tarihi düğmeli evlere sıçramadan söndürüldü

9

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, LGS sınavında tam puan alan öğrencileri ödüllendirdi

10

Antalya'da yaz Kur'an kursları başladı