Turuncu renge bürünen Amasya’da kadına şiddete karşı meşaleli yürüyüş

Turuncu renge bürünen Amasya’da kadına şiddete karşı meşaleli yürüyüş

Turuncu renge bürünen Amasya’da kadına şiddete karşı meşaleli yürüyüş

Amasya’da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü dolayısıyla farkındalık yürüyüşü gerçekleşti. Şehzadeler şehrinin tarihi simgeleri turuncuya büründü.
Yağmura rağmen il protokolü ve vatandaşların yoğun katılımıyla düzenlenen yürüyüşte meşaleler yakıldı. ‘Kadına şiddet insanlık suçudur’ pankartı açıldı. Tarihi Yalıboyu evleri ve Kral Kaya Mezarları, bu özel günde turuncu renkle aydınlatıldı.
Yürüyüşe Amasya Valisi Mustafa Masatlı ve eşi Esra Masatlı, Belediye Başkanı Mehmet Sarı ve eşi Fatma Sarı, Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Fatih Ören ile Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı da katıldı.
Etkinlik sonrası düşüncelerini paylaşan Başkan Sarı, “Biraz ıslandık. Biraz üşüdük belki. Lakin kadınlarımızın coşkusu, inancı tüm Amasya’yı ışığa boğdu bu gece. Tüm samimiyetimizle haykırdık bizde. Başımızın tacısınız” diye konuştu.


Güncel 25.11.2022 22:11:48 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da üreticiler seralarda zirai don nöbeti tutuyor

2

Antalya'da 4 bin 663 litre sahte ve kaçak alkol ele geçirildi

3

Antalya'da iki ilçede uyuşturucu operasyonu düzenlendi

4

Adana'da don önleyici pervaneler narenciyeler için çalıştı

5

Adana'da itfaiye ekipleri AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

6

Isparta'da iki otomobilin çarpışması sonucu 3 kişi yaralandı

7

SDÜ'de hareket halindeki elektrikli araçlar için kablosuz şarj projesi tasarlandı

8

TRT Çukurova Bölge Müdürü Fatih Doğru AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

9

Osmaniye’de asansör boşluğuna düşen Hürü Toklu hayatını kaybetti

10

Eskişehir’e atanan Vali Erdinç Yılmaz’a veda