‘Tuvalet’ anlaşmazlığına Valilik son noktayı koydu

‘Tuvalet’ anlaşmazlığına Valilik son noktayı koydu

‘Tuvalet’ anlaşmazlığına Valilik son noktayı koydu

Adıyaman Sıratut Cami’nde vakıf ile dernek arasındaki ‘tuvalet’ anlaşmazlığı, Adıyaman Valiliğinin konuya dahil olmasıyla son buldu.
Adıyaman merkez Sıratut Camii’nde, Adıyaman Merkez Cami ve Kuran Kursları Yaptırma Derneği ile Şanlıurfa Vakıflar Bölge Müdürlüğü arasında tuvaletler ortadan duvar örülerek ikiye ayrılmıştı. Şanlıurfa Vakıflar Bölge Müdürlüğü cami ve minare, caminin müştemilatıyla ilgili restorasyon yapmak istedi. Cami ve avlusunun bir kısmı Vakıflar Bölge Müdürlüğüne, avlu ve tuvaletinde bir kısmı Adıyaman Merkez Cami ve Kuran Kursları Yaptırma Derneği’ne ait olunca tuvaletleri işletme anlaşmazlığı yaşandı.
Yaşanan bu anlaşmazlık nedeniyle dernek yetkilileri, tuvaletlerin ortasından duvar ördürerek, tuvaletleri ikiye böldü.
Yaşanan bu traji komik olayın ardından Mahalle Muhtarı İlhan Alan’ın girişimleriyle Adıyaman Valiliği konuya dahil oldu.
Sıratut Camii doğu kısmında mülkiyeti Adıyaman Cami Yaptırma ve Onarma Derneğine ait olan 218 metrekarelik arsanın tapusu Dernek Başkanı Mehmet Çelik tarafından Vali Mahmut Çuhadar’a teslim edildi.
Yine Camiinin batı kısmında bulunan 217 metrekarelik arsa cami hizmetlerinde kullanılmak üzere mahalle muhtarı öncülüğündeki hayırseverler tarafından mülkiyet sahiplerinden ücreti karşılığında alınarak şartsız olarak Vakıflar Genel Müdürlüğüne bağışlandı.
Sıratut Mahalle Muhtarı İlhan Alan cami cemaati tarafından alınarak bağışlanan 217 metrekarelik arsanın tapusunu Vali Mahmut Çuhadar’a teslim etti.
Zengin medeniyetimizin gereği olan yardımlaşma ve dayanışma örneklerinden birininde bağışlar olduğunu vurgulayan Vali Mahmut Çuhadar, Adıyaman Cami Yaptırma ve Onarma Derneği Başkanı Mehmet Çelik ve Sıratut Mahalle Muhtarı İlhan Alan’a yaptıkları hayırdan dolayı teşekkür ederek, her iki taşınmazın tapusunu gerekli birleştirme işlemlerini yapmak üzere Vakıflar Bölge Müdürü Mehmet Ali Palalı’ya teslim etti.


Güncel 1.02.2021 12:47:15 0

İlginizi Çekebilir

1

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

2

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

3

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

4

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

5

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

6

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

7

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

8

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu:

9

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Antalya'da Türk Telekom'un toplantısında konuştu:

10

Çukurova 16. Kitap Fuarı'nın TEKNOFEST standına yoğun ilgi