Ufacık bedenlerin kocaman fedakarlığı

Ufacık bedenlerin kocaman fedakarlığı

Ufacık bedenlerin kocaman fedakarlığı

Kahramanmaraş merkezli büyük depremin ardından Kocaelili minikler, duygu dolu yardım kampanyası başlattı. Cadde üzerinde kendi oyuncaklarını satan çocuklar, kazandıkları bütün parayı depremzedelere gönderiyor. Miniklerin fedakarlığı yoldan geçen vatandaşları da duygulandırırken toplanan para, bin 500 TL’yi geçti.
Kocaeli’nin İzmit ilçesinde bulunan Alikahya Fatih Mahallesi’nde, küçük yaşlardaki arkadaş grubu büyük fedakarlığa imza attı. 10 ili etkileyen iki büyük depreme çok üzülen çocuklar, duruma kayıtsız kalamadı. Her gün stant kuran minikler, kendi oyuncaklarını ve marketten alınan suları satışa çıkarıyor. Sakıp Sabancı Bulvarı üzerinde kurulan stantta, yoldan geçen vatandaşlar da ilgi gösteriyor. Depremzedeler için büyük fedakarlık ortaya koyan çocuklar, bugüne kadar bin 500 TL’den fazla para toplamayı başardı.

Kendi oyuncaklarını satarak destek oluyorlar
Oyuncak ve su sattıklarını söyleyen Zeynep Reyyan, “Biz burada depremzedelere yardım için oyuncaklarımızı satıp para kazanıyoruz. Kazandığımız parayı da deprem bölgesine gönderiyoruz. Oyuncak ve su gibi şeyler satıyoruz. Kazandığımız bin 500 TL’yi buldu” ifadelerini kullandı.
Kendi oyuncaklarını satıp geliri depremzedelere bağışladıklarını belirten Ceylin Özcan ise, “Burada işler yapmaya çalışıyoruz. Depremzedelere yardım ediyoruz. Oyuncaklarımızı satıp paraları depremzedelere yolluyoruz” dedi.

“Destek olmak için sembolik bir su aldık”
Çocukların yapmak istediği yardımseverliğe sembolik bir su alarak katkıda bulunduğunu söyleyen Hanife Uzun, “Çocuklar burada hayatını kaybeden vatandaşlarımız, yakınları, afet bölgesinde yaşayan, enkaz altında kalan dostlarımız, kardeşlerimiz için marketten su alıp onları satıyorlar. Evden kendi oyuncaklarını getirip onları satıyorlar. Biz de destek olmak için sembolik bir su aldık. Desteğimizi yaptık, inşallah bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.


Güncel 17.02.2023 11:28:48 0

İlginizi Çekebilir

1

Kahramanmaraş'ta kaçakçılık operasyonunda 2 zanlı gözaltına alındı

2

Cognera CTO'su Yetiş, global yapay zeka topluluğuna katıldı

3

ABD ile İsrail'in İran'a yönelik saldırıları Kahramanmaraş'ta protesto edildi

4

Kordsa, JEC World 2026'da pazara sunduğu çözümlerini sergiledi

5

Siber güvenlik uzmanından numara kopyalama dolandırıcılığına karşı uyarı

6

Zafer Partisi Alanya İlçe Başkanı Arıkan, son yolculuğuna uğurlandı

7

Akkuyu NGS'nin dördüncü güç ünitesinde reaktör şaftının kritik yapısal bileşeni monte edildi

8

Hatay'da şehit mezarlarında bakım ve onarım çalışması yapıldı

9

Mersin'de priz, ampul ve bakır kablo çalan 4 şüpheli tutuklandı

10

Adana'da "Doğu Akdeniz Yerel Medya Buluşması" düzenlendi