Ukrayna, Bakhmut’u savunmaya devam edecek

Ukrayna, Bakhmut’u savunmaya devam edecek

Ukrayna, Bakhmut’u savunmaya devam edecek

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi tarafından yapılan açıklamada, Rusya ile şiddetli çatışmaların devam ettiği Bakhmut’un savunulmasına devam edileceği ifade edildi.
Rusya-Ukrayna Savaşı’nda şiddetli çatışmaların devam ettiği Bakhmut, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy başkanlığında yapılan üst düzey toplantıda ele alındı. Toplantıya, Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak, Savunma Bakanlığı İstihbarat Ana Müdürlüğü Başkanı Kyrylo Budanov, Ukrayna Genelkurmay Başkanı Valeriy Zaluzhny, Başbakan Denis Şmihal, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Oleksiy Danilov ve birlik komutanları ile kolluk kuvvetleri yöneticileri katıldı.
Toplantının ardından Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi tarafından yapılan açıklamada, Bakhmut bölgesindeki savunma operasyonunun gidişatını gözden geçirildiği ve toplantıya katılan tüm yetkililerin Bakhmut şehrinin daha fazla tutulması ve savunulması konusunda ortak bir tutum ifade ettiği aktarıldı.
Cephe hattındaki birliklere silah ve mühimmat tedarikinin de ele alındığı belirtilen açıklamada, Ukrayna’ya müttefiklerden gönderilen ekipman ve silah teslimatının hızı, büyüklüğü ve bunların birlik grupları arasındaki dağılımının da toplantıda tartışıldığı ifade edildi.
Genelkurmay Başkanı Zaluzhnyi ise, Bakhmut’un savunmasının "son derece stratejik öneme sahip" olduğunu belirtti.
Rusya, şiddetli çatışmaların devam ettiği Bakhmut’u Donetsk bölgesindeki iki büyük şehir olan Kramatorsk ve Sloviansk’ya ilerlemek için bir basamak olarak görüyor. Bakhmut’taki Ukrayna kuvvetleri üç taraftan kuşatılsa da henüz bir geri çekilme belirtisi göstermedi.


Yurt Dünya 14.03.2023 19:52:22 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye'de emniyet personeli kan bağışında bulundu

2

Antalya'da Atatürk Devlet Hastanesinin yapım ihalesi bu yıl gerçekleştirilecek

3

Vali Dr. Yılmaz Eskişehir'de görevine başladı

4

Burdur'da çeşitli suçlardan aranan 14 kişi yakalandı

5

Milli okçu Mete Gazoz ve teknik direktör Ergin, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

6

Hayat Finans'tan KOBİ'lere yönelik dijital bankacılık modeli

7

Adana'da İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı

8

Isparta'da ağaç dallarına konan sığırcıklar güzel görüntü oluşturdu

9

Hatay'da devlet desteğiyle üretimi sürdüren mozaik sanatçıları Avrupa'ya açıldı

10

Eksim Holding'in "Genç Enerji İşe Alım Programı"nda yeni dönem başvuruları başladı