Ukrayna First Lady’si Zelenska esir takasında kurtarılan Azov komutanlarıyla İstanbul’da bir araya geldi

Ukrayna First Lady’si Zelenska esir takasında kurtarılan Azov komutanlarıyla İstanbul’da bir araya geldi

Ukrayna First Lady’si Zelenska esir takasında kurtarılan Azov komutanlarıyla İstanbul’da bir araya geldi

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin eşi Olena Zelenska, Rusya ve Ukrayna arasındaki esir takası sonucu Türkiye’ye getirilen Azov komutanlarıyla İstanbul’da bir araya geldi.
Twitter hesabından görüşmeye ilişkin fotoğraflar yayınlayan Zelenska, "Türkiye’de ’Azov kahramanlarıyla bir araya geldik. Çaba ve dayanıklılık için şükranlarımızı dile getirdik. Andriy Yermak, aileleri ile (askerlerin) bir toplantı düzenlenmesine yardımcı oldu. Bugün önemli bir gün ama daha alınacak uzun bir yol var. Ukrayna, özgürlüğü ve herkesin evine dönmesi için mücadele edecek" ifadelerini kullandı.
Türkiye’ye getirilen askerlerin aileleri ile birlikte güvende olduğunu belirten Zelenska, "Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın güvencesiyle tamamen güvendeler. Uygun koşullar sağlandı ve şimdi akrabalarını görebiliyorlar. Aylarca birbirlerini göremediler ve şimdi tekrar aileleriyle olmalarını sağlayan herkese teşekkür ediyorum" paylaşımında bulundu.


Güncel 5.10.2022 12:12:27 0

İlginizi Çekebilir

1

Isparta'da öğretmenin geliştirdiği patentli uygulama okullarda tasarruf sağlıyor

2

Karaciğer hastası, Adana'da ablasından yapılan nakille hayata tutundu

3

Hatay İl Emniyet Müdürü Yılmaz, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

4

GÜNCELLEME - Antalya'da yağış hayatı olumsuz etkiliyor

5

Mersin'in Silifke ilçesinde fırtına etkili oldu

6

Hataylı "Yaşayan İnsan Hazinesi", ipek böceği yetiştiriciliğinin yaygınlaşmasını istiyor

7

Antalya, turnuva ve kamplara yaptığı ev sahipliğiyle dünya okçuluğunun merkezi oldu

8

Narenciyenin gen merkezindeki "Turunç Yolu", görsel şölen sunuyor

9

Antalya'da yağış hayatı olumsuz etkiliyor

10

Sağlıklı midede asitli gıdalar tek başına sorun yaratmıyor