Ukrayna istihbaratından 100 milyon dolarlık yolsuzluk operasyonu

Ukrayna istihbaratından 100 milyon dolarlık yolsuzluk operasyonu

Ukrayna istihbaratından 100 milyon dolarlık yolsuzluk operasyonu

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) tarafından ülkenin ASELSAN’ı olarak bilinen UKROBORONPROM’a yapılan yolsuzluk baskınında 100 milyon dolar olduğu ifade edilen anlaşmalar incelemeye alındı.
Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), ülkenin ASELSAN’ı olarak bilinen UKROBORONPROM’a yolsuzluk operasyonu düzenledi. UKROBORONPROM ofislerinde yapılan aramalarda, bazı belgelere ve dökümanlara el kondu. Ofis çalışanları SBU tarafından sorgulandı. UKROBORONPROM Basın Ofisi tarafından yapılan açıklamada, "Aramalar, Kiev Shevchenko Bölge Mahkemesi soruşturma hakiminin kararına dayanılarak yapılmaktadır. Bazı ülkelerle yapılan sözleşmelerin uygulanma sürecine yöneliktir” ifadeleri kullanıldı.

Güney Asya ülkelerinden biriyle yapılan anlaşmada usulsüzlük
SBU tarafından da bir açıklama yapıldı ve aramaların Güney Asya ülkelerinden biriyle yapılan anlaşmada, “Ukrayna’nın savunma, devlet, ekonomi ve bilgi güvenliği ihmali” tespit edilmesi sonucunda bu operasyonun düzenlendiği bildirildi. Ukrayna basınında çıkan iddialara göre, bahsi geçen anlaşmanın değerinin 100 milyon dolar olduğu ifade ediliyor.


Güncel 4.12.2020 16:42:11 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye’de, 83 suç kaydı bulunan hırsız dolapta saklanırken yakalandı

2

Mersin'de kar ve sağanak hayatı olumsuz etkiledi

3

Mersin'de uyuşturucu ticareti yaptığı öne sürülen zanlı tutuklandı

4

AKSAV'da hedef "beyaz şapkalı hackerlar" yetiştirmek

5

Alanya'da hayatını kaybeden gazeteci Fazıl Tunç toprağa verildi

6

Isparta'da iki otomobilin çarpıştığı kazada 2 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

7

Antalya-Konya kara yolunda bayram yoğunluğu

8

Hatayspor-Amed Sportif Faaliyetler maçının ardından

9

Voleybol: SMS Grup Efeler Ligi

10

Antalya'da bir kişi evinde ölü bulundu