Ukrayna’daki NATO tatbikatında Bayraktar da görev aldı

Ukrayna’daki NATO tatbikatında Bayraktar da görev aldı

Ukrayna’daki NATO tatbikatında Bayraktar da görev aldı

ABD ve Ukrayna önderliğinde NATO ülkeleriyle Karadeniz’de yapılan askeri tatbikatta, Ukrayna Ordusu’nun satın aldığı insansız hava aracı Bayraktar TB2 de görev aldı.
ABD ve Ukrayna önderliğinde 28 Haziran’da Karadeniz’de 32 ülkeden 5 bin askeri personelin katılımıyla başlayan "Sea Breeze 2021" isimli askeri tatbikat hız kesmeden devam ediyor. Tatbikatta Türkiye üretimi olan ve Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin satın aldığı insansız hava aracı Bayraktar TB2 de yer aldı. Bayraktar haricinde NATO’ya bağlı diğer ülkelerin savaş uçakları ve helikopter birliklerinin yanı sıra paraşüt ekiplerinin de görev aldığı tatbikat 10 Temmuz’a kadar devam edecek.
En son Karabağ’da kendini ispatlayan Türk yapımı İHA’lar, Ukrayna Ordusu’nun da envanterinde bulunuyor. Ukrayna-Türkiye arasındaki askeri ve savunma sanayi alanında atılan imzalardan sadece bir tanesi olan Bayraktar, Ukrayna Ordusu’nun gözbebeği konumunda.


Yurt Dünya 1.07.2021 13:11:41 0

İlginizi Çekebilir

1

13. Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvası

2

Kumluca'da "Engel yok, spor var" projesi

3

Alanya'nın ev sahipliği yaptığı Alanya Ultra Trail yarışları tamamlandı

4

Isparta'da iki otomobilin çarpıştığı kazada 4 kişi yaralandı

5

Mersin'de trafik kazasında şehit olan polis memuru için cenaze töreni düzenlendi

6

Girişimsel radyoloji uygulamalarıyla birçok ameliyat "bıçaksız cerrahi" ile gerçekleştirilebiliyor

7

Osmaniye’de devrilen kamyonun sürücüsü yaralandı

8

Parkur Cimnastik Türkiye Şampiyonası, Mersin'de başladı

9

Akbank "Sürdürülebilir İklimlendirme Finansman Programı"nı hayata geçirdi

10

Salda Duatlonu Türkiye Kupası yarışları başladı