Ukrayna’ya en az 100 adet Leopard 1 tankı gönderilecek

Ukrayna’ya en az 100 adet Leopard 1 tankı gönderilecek

Ukrayna’ya en az 100 adet Leopard 1 tankı gönderilecek

Almanya, Ukrayna’ya önümüzdeki aylarda en az 100 Leopard 1 tipi tank gönderileceği açıklandı.

Almanya, Leopard 2 tanklarının ardından Leopard 1 tanklarının da Ukrayna’ya ihracatına onay verdi. Almanya’nın yeni Savunma Bakanı Boris Pistorius, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile Ukrayna’nın başkenti Kiev’de görüştü. Ziyaretin ardından açıklama yapan Pistorius, 2024’ün ilk veya ikinci çeyreğine kadar en az 100 Leopard 1 ana muharebe tankının Ukrayna’ya teslim edileceğini ifade etti. Pistorius, Ukrayna’nın, birkaç Avrupa ülkesinden eski Leopard 1A5 ana muharebe tankı alacağını ifade etti.

Pistorius’un Kiev ziyareti, göreve gelmesinden bu yana ilk büyük yurtdışı gezisiydi. Güvenlik nedenleriyle gizli tutulan ziyarette Pistorius, Zelenskiy’nin yanı sıra Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov ile de bir araya geldi. Reznikov, Twitter’da kendisini Pistorius ve maket bir tankla gösteren bir fotoğraf paylaştı ve "İlk Leopard-2 Kiev’e geldi" ifadelerini kullandı.
Savunma Bakanlığı ve Ekonomi Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, "Ukrayna’ya gerçekte kaç Leopard 1A5 ana muharebe tankı teslim edileceği, gerekli onarım çalışmalarına bağlıdır" denildi.
Almanya, Hollanda ve Danimarka savunma bakanlıkları tarafından yapılan ortak açıklamada, Ukrayna’ya gönderilmesi planlanan Leopard 1 tankları için "gerekli lojistik destek ve eğitimin" sağlanacağı belirtildi.


Yurt Dünya 8.02.2023 00:15:18 0

İlginizi Çekebilir

1

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023'teki depremlerde hayatını kaybedenler anıldı

2

Mersin'de bisikletliler 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenleri anmak için pedal çevirdi

3

Bakırhan ve Bulut, Hatay'da depremlerde yaşamını yitirenleri anma yürüyüşüne katıldı

4

"TGSP Gençlik Liderliği Eğitim Programı" Antalya'da sürüyor

5

sahibinden.com ilan aramada yeni dönemi sahiAI ile başlattı

6

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Kahramanmaraş’ta ziyaretlerde bulundu

7

ATAV'ın "Jale İnan 2025 Yılın Kadını Ödülü" Prof. Dr. Sarvan'a verildi

8

Akdeniz Bölgesi’nin En İyi Genç Şefleri Adana’da Yarıştı

9

TEMSA 2026'nın ilk Maraton otobüs teslimatlarını gerçekleştirdi

10

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Hatay'da ziyaretlerde bulundu