Ülker Bisküvi, 650 milyon dolarlık tahvil ihraç etti

Ülker Bisküvi, 650 milyon dolarlık tahvil ihraç etti

Ülker Bisküvi, 650 milyon dolarlık tahvil ihraç etti

ISTANBUL (AA) - Ülker Bisküvi, 650 milyon dolarlik tahvil ihraç etti.

Ülker'den yapilan açiklamaya göre, pandemi döneminde yurt disindan kaynak saglanmasi, Türkiye'ye ve Ülker Bisküvi'ye gösterilen güvenin göstergesi oldu.

Ülker Bisküvi, elde ettigi finansman kaynaginin bir kismini yurt disi menseli sendikasyon kredisinin kapatilmasinda, kalan kismini da sirketin yatirimlarinda kullanmayi planliyor.

Tahvil isleminin kapanisinin ilgili nihai sözlesmelerin imzalanmasi ve Sermaye Piyasasi Kurulu'na yapilan tertip ihraç belgesi basvurusunun onaylanmasini müteakiben 30 Ekim 2020'de sonuçlanmasi bekleniyor.


- "Tahvil ihracimiz büyük ilgiyle karsilandi"


Açiklamada görüslerine yer verilen Ülker Bisküvi Üst Yöneticisi (CEO)Mete Buyurgan, dünya ve Türkiye'nin pandemiden dolayi hassas bir dönemden geçtigini belirterek, "Tüm bunlara ragmen Ülker Bisküvi olarak pandemi döneminde, tahvil ihraci gerçeklestiren Türkiye'deki ilk gida sirketi olduk. Büyük ilgiyle karsilanan tahvil ihracimiz, Ülker'in uluslararasi finansman kaynagi saglamadaki basarili stratejileri ve yatirimcilarla olan güçlü baginin bir sonucudur." ifadelerini kullandi.


- "Yolumuza hiz kesmeden devam ediyoruz"


Yatirimlarina hiz kesmeden devam ettiklerini bildiren Buyurgan, Ülker Bisküvi'nin mevcut performansina iliskin su degerlendirmelerde bulundu:

"2020'nin ilk yarisindaki ciromuzu 4,5 milyar TL olarak açiklamistik. Bu dönemde saglam bilançomuzla faaliyet gösterdigimiz pazarlardaki güçlü konumumuzu sürdürürken, üretime, satis ve dagitim faaliyetlerine, istihdam saglamaya ve 100'ü askin ülkeye ihracata hiz kesmeden devam ediyoruz. Dünyadaki zorlu ekonomik sartlara ragmen sirketimize uluslararasi yatirimcilar tarafindan uzun vadeli finansman saglanmasi hem ülkemize hem de sirketimize olan güvenin bir göstergesidir."

Ülker Bisküvi CFO'su Cenker Uçan da Ülker’in ilk tahvil ihracini basariyla gerçeklestirdiklerini aktararak, "450 milyon dolar hedefiyle basladigimiz projemize uluslararasi yatirimcilardan 1,8 milyar dolar talep aldik ve ihraç edilecek rakamin 650 milyon dolar olmasina karar verdik. 5 yil vadeli tahvilimize, 28 ülkeden 130'dan fazla uluslararasi yatirimci istirak etti. Sirketimizin saglam finansman yapisina güvenen uluslararasi yatirimcilara tesekkür ederiz." ifadelerini kullandi.



Yurt Dünya 22.10.2020 14:09:51 0

İlginizi Çekebilir

1

AB tescilli "Maraş tarhanası" dünya mutfağında

2

Otizmli çocuklar aldıkları eğitimin yanı sıra hayvan sevgisiyle de sosyalleşiyor

3

Türkiye'de elektrikli araç şarj ünitesi sayısı artıyor yazlığına da kuran var, kafesine de

4

Hatay'da sahipsiz köpekten kaçarken düşen genç kızın ayağı kırıldı

5

CHP Kemer İlçe Başkanı Adem Barış istifa etti

6

Kahramanmaraş'ta 6 ton kaçak kıyılmış tütün ele geçirildi

7

Antalya'da derede erkek cesedi bulundu

8

Adana'da refüjdeki ağaca çarpan otomobilin sürücüsü yaralandı

9

Antalya'da seyir halindeki midibüste çıkan yangın söndürüldü

10

Türk Kızılayından Hatay'da depremzede çocuklara yönelik 23 Nisan etkinliği