Ulu çınarlar musiki ile terapi oluyor

Ulu çınarlar musiki ile terapi oluyor

Ulu çınarlar musiki ile terapi oluyor

Kahramanmaraş’ta müzik atölyelerinde her hafta düzenlenen kurslar ile 65 yaş üstü vatandaşlar müzik aletlerini çalmayı öğrenerek yeni bir uğraşı kazanmalarını hedefleniyor.
Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 65 yaş üzeri vatandaşlara yönelik YADES kapsamında İleri Yaş Atölyeleri’nde yeteneklerinin gün yüzüne çıkması hedefleniyor.
Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürü Tuba Gökçen devam eden atölye hakkında "Müzik sadece eğlence ya da vakit geçirmek için kullanılan bir uğraş olmaktan öteye yüz yıllardır sağlık alanı da dahil bir çok alanda terapi amaçlı olarak da kullanılmaktadır. Bizim ileri yaş atölyelerini kurarken amacımız ‘Yaşlı vatandaşlarımızın müzik aletleri ile hem psikolojik olarak rahatlamalarını sağlamak hem de yeteneklerinin gün yüzüne çıkması amaçlamaktayız" dedi.


Güncel 31.12.2021 16:24:52 0
Anahtar Kelimeler: ulu çınarlar musiki ile terapi oluyor

İlginizi Çekebilir

1

Türkiye'nin yeni milli mühimmatı EREN göreve hazırlanıyor

2

Futbol: Trendyol Süper Lig

3

Kumluca'da hortumdan etkilenen çiftçilere plastik sera örtüsü desteği

4

Futbol: Trendyol Süper Lig

5

Hatay'da yasa dışı bahis operasyonunda 12 şüpheli tutuklandı

6

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Kahramanmaraş'ta konuştu:

7

Silifke'de refüje çıkan tırda maddi hasar oluştu

8

Hatay'da polis, piroteknik maddelere yönelik denetim yaptı

9

Mersin'de sağanaktan etkilenen alanlarda temizlik ve onarım çalışmaları sürüyor

10

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Osmaniye'de konuştu: