Uludağ’da helikopterli denetimler sıklaştırıldı

Uludağ’da helikopterli denetimler sıklaştırıldı

Uludağ’da helikopterli denetimler sıklaştırıldı

Türkiye’nin birçok noktasında çıkan orman yangınlarının ardından Bursa’da orman yangınlarını önlemek için havadan ve karadan denetimler sıkılaştırıldı.
Jandarma Genel Komutanlığına ait helikopter ile gün boyu Uludağ Milli Parkı başta olmak üzere Bursa genelinde aralıksız gerçekleştirilen uçuşlara Milli Parklar, Polis Özel Harekât, AFAD, Orman Genel Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı personeli de eşlik ediyor. Sıkı denetimler kapsamında Uludağ Milli Parkı girişinde jandarma bütün araçları tek tek durdurarak kontrol sağlarken, Milli Parklar personeli de Uludağ Milli Parkında ziyaretçilerin uyması gereken kurallar konusunda bilgilendirmeler yaptı. Uludağ Milli Parkı içerisinde piknik yapmaya izin verilen sahalarda da denetimlerini sürdüren Jandarma ve Milli Parklar personeli, kurallara riayet etmeleri hususunda ziyaretçileri uyardı.
Ayrıca Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğü ve Uludağ Jandarma Komutanlığı ekipleri drone ile Uludağ Milli Parkında günübirlik kullanım ve kamp alanlarında sürekli denetim uçuşları gerçekleştiriyor. İkazlara rağmen belirlenen kurallara riayet etmeyen vatandaşlara ise jandarma ve Uludağ Milli Parkı personelince cezaî müeyyide uygulandı.


Güncel 5.08.2021 11:29:51 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 2 kişi yakalandı

2

Adana'da otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

3

Mersin'de arazilerini bağışlayan ailenin adı okula verildi

4

Mersin'de bir evden 7 kamyon çöp çıkarıldı

5

Türk Dil Kurumu Başkanı Mert, Hatay'da üniversite öğrencileriyle buluştu

6

Mersin'de öğrenciler "Su Seferberliği" etkinliğinde buluştu

7

Alanya Ultra Trail tanıtım toplantısı yapıldı

8

Yapı Kredi kripto varlık platformu için kuruluş izni aldı

9

Burdur'da Orman Haftası'nda fidanlar toprakla buluşturuldu

10

Migros Capital Markets Day'de büyüme ve dijital dönüşüm hedeflerini paylaştı