Uluslararası Boat Show Denizcilik Fuarı yarın başlıyor

Uluslararası Boat Show Denizcilik Fuarı yarın başlıyor

Uluslararası Boat Show Denizcilik Fuarı yarın başlıyor

ISTANBUL (AA) - Türkiye'nin deniz üzerinde gerçeklestirilen en büyük tekne satis organizasyonu "Uluslararasi Boat Show Denizcilik Fuari" yarin basliyor.

Alinan bilgiye göre, Tuzla Viaport Marina'da 15 Kasim'a kadar sürecek fuarda fiyati 50 bin liradan 70 milyon liraya kadar uzanan, her ihtiyaca göre 250 tekne sergilenecek.

Yelkenli teknelerden motor yatlara, boatlardan deniz ekipmanlarina kadar denizseverlerin tüm ihtiyacini karsilayacak ürünler bir hafta boyunca ziyaretçilerle bulusacak.

Birbirinden özel teknenin sergilenecegi etkinlikte, içinde 24 ayar altin kaplamalarin oldugu Müzeyyen isimli tekne öne çikiyor. Tuzla tersanelerinde yüzde 80 yerlilik oraniyla insa edilen ve sahibinin özel olarak altin kaplamalarla donattigi 18 metre uzunlugundaki tekneye iç ve dis altin kaplamalar için fazladan 1 milyon liraya yakin harcama yapildi.

Tamamen el isçiligi ürünü olan teknenin satis fiyati ise 10 milyon liraya yaklasiyor.


- Fiyatlari 70 milyon liraya kadar çikiyor


Boat Show Tuzla'da bulunan en özel tekneler arasinda Türk yapimi Serenitas isimli motor yat da yer aliyor. 32 metre uzunlugundaki tekne, toplam 5 yolcu kamarasi ve 10 yolcu kapasitesiyle ultra lüks sinifinda bulunuyor.

Iç dizayni lüks bir evden farksiz olan teknede, dösemeler, gizli TV üniteleri, genis banyo ve lavabolari, modern tasarimi ve en kötü hava sartlarina dayanikli gövdesiyle fuarin en özel teknelerinden biri olarak dikkat çekiyor. Piyasa degeri yaklasik 70 milyon lira olan tekne, Boat Show Tuzla’da alicilarini bekliyor.

Koronavirüs salgini nedeniyle yapilmasi planlanan birçok etkinlik iptal edilirken, dünyanin en önemli tekne fuarlari olarak gösterilen Cannes ve Monaco'da düzenlenen fuarlar da yapilamadi. Bu fuarlarin iptal edilmesiyle, yatçilik sektörünün gözü Boat Show Tuzla'ya çevrildi.


- "Pandemi, aile tipi teknelere ilgiyi artirdi"


Uluslararasi Boat Show Tuzla Fuarlar Müdürü Emel Yilmaz, AA muhabirine yaptigi açiklamada, uygun fiyata güvenle tatil yapmak isteyenler ile tekne üreticilerini ve ithalatçilari açik havada bulusturduklarini söyledi.

Pandemi nedeniyle sosyal hayatta çok büyük degisikliklerin yasandigini dile getiren Yilmaz, sözlerini söyle tamamladi:

"Izole yasam tarzi, uzunca bir süre hayatimizin bir parçasi olacak gibi görünüyor. Bu süreç, tekne sektörünü çok olumlu yönde etkiledi. Yat siparislerinde aile tipi dedigimiz 12-25 metre boylarindaki siparis görüsmelerinde çok hizli bir artis var. Bu yil kompozit katamaranlar kalabalik aileler için kullanisli olmasi nedeniyle pandemi döneminde en çok ilgi gören yat tiplerinden biri oluyor. Katamaranlar bir süredir Türkiye'de zaten yükselisteydi ama pandemiyle birlikte her ailenin kullanabilecegi bir daire konseptinde olan katamaranlar en fazla talep gören tekneler arasinda birinci siraya yükseldi. "



Politika 6.11.2020 14:57:21 0

İlginizi Çekebilir

1

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin'den teleferik kazasına ilişkin açıklama:

2

Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklanması

3

Kahramanmaraş'ta bayramlaşma programı düzenlendi

4

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk'ten YSK kararına ilişkin açıklama:

5

Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal görevine başladı

6

Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen mazbatasını aldı

7

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı göreve başladı

8

Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 6 bin 753 başvuruda bulunuldu

9

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek yeni dönemine törenle başladı

10

Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da bazı belediye başkanları mazbatalarını aldı