Uluslararası Nakliyeciler Derneği Karadeniz Bölge Yönetim Kurulu Üyesi Özer: “İngiltere’deki tedarik zinciri olayı bütün dünyaya örnek olmalı”

Uluslararası Nakliyeciler Derneği Karadeniz Bölge Yönetim Kurulu Üyesi Özer: “İngiltere’deki tedarik zinciri olayı bütün dünyaya örnek olmalı”

Uluslararası Nakliyeciler Derneği Karadeniz Bölge Yönetim Kurulu Üyesi Özer: “İngiltere’deki tedarik zinciri olayı bütün dünyaya örnek olmalı”

İngiltere’de yaşanan tedarik sorununu değerlendiren Uluslararası Nakliyeciler Derneği Karadeniz Bölge Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Özer, “İngiltere’deki tedarik zinciri olayının bütün dünyaya örnek olması lazım" dedi.
Uluslararası Nakliyeciler Derneği Karadeniz Bölge Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Özer, “İngiltere’deki tedarik zinciri olayının bütün dünyaya örnek olması lazım. İngiltere, AB’ye girdikten sonra ucuz iş istihdamı sağlamak adına Polonya, Romanya, Bulgaristan ülke işçilerini çalıştırdığından dolayı Avrupa Birliği zamanında bu süreci yönetiyordu. AB’den çıktıktan sonra söz konusu ülkelerin vatandaşları ülkelerine döndüğü için fabrikalardaki ürünler nihai kullanıcıya ulaşmadığından dolayı sıkıntı yaşamaya başladı. İnsanlar marketlere gittiğinde ürünlere ulaşamadı, akaryakıt istasyonlarına gittiğinde mazot, benzine ulaşamadı. Dolayısıyla var olan ürünlere ulaşamadı. İnternetten alışveriş yapabilirsiniz ancak internetten fiziki olarak o ürüne ulaşamazsınız. Ulaşabilmeniz için mutlaka bir nakliye sektörünün olması gerekiyor. Nakliye sektörünün önemini İngiltere’deki gibi yaşayarak öğrenmemek adına tüm ülkelerin sektörlerine sahip çıkmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.
İngiltere’deki olayın örnek alınması gerektiğini kaydeden Özer, “İngiltere’deki olayı örnek almamız gerekiyor. İngiltere’de şoför sıkıntısı var. Şoför sıkıntısının sebebi ucuza kaçmaları. Yabancıları çalıştırmaları kendi şoförlerine, kendi nakliyecilerine sahip çıkmamaları. Bu çok güzel bir örnek. Bunu ülkemiz yaşamadan ya da diğer ülkelerin de bunu yaşamadan örnek almaları. Nakliye sektörü güçlü olmayan hiçbir ülke ne ihracat hedeflerine varabilir ne de ülke içindeki dolaşımı sağlayarak ürünlerin üretilen fabrikadan nihai kullanıcıya ulaşımını sağlayabilir” dedi.


Güncel 24.10.2021 14:02:09 0

İlginizi Çekebilir

1

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Kütüphaneye dönüştürdüğü kulübenin ardından köy evinde de çocukları kitap okumaya teşvik ediyor

2

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremzede Ensar Taşhan ve ailesi, kendilerini hayata bağlayan Kızılay ekibiyle buluştu

3

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerden etkilenen Hatay'da 3 yılda 100 bin yeni konuta doğal gaz verildi

4

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği'nden TARSİM'e ziyaret

5

Mersin'deki kazada ikiz kızlarından biri ölen, diğeri yaralanan ailenin evinde yas hakim

6

Antalya'da "İlk Yardım Eğitimi" düzenlendi

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Türkiye'nin ilk "kırsal uydu kenti" depremzedeleri güvenli konutlarla buluşturdu

8

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde kaybettiği babasının izinden giden Buse, AFAD personeli oldu

9

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerde Adana'dan havalanan helikopterler 180 "hayat uçuşu"na imza attı

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremzede besici, devlet desteğiyle hayvan sayısını katladı