Ümraniye Belediyesi, Kahramanmaraş’ta 500 depremzede aile için ücretsiz sosyal marketi hayata geçirdi

Ümraniye Belediyesi, Kahramanmaraş’ta 500 depremzede aile için ücretsiz sosyal marketi hayata geçirdi

Ümraniye Belediyesi, Kahramanmaraş’ta 500 depremzede aile için ücretsiz sosyal marketi hayata geçirdi

Ümraniye Belediyesi tarafından, Kahramanmaraş Onikişubat’a kurulan ve 500 ailenin barınabileceği konteyner kentte depremzede ailelerin ücretsiz alışveriş yapabilmesi için sosyal market kuruldu. Depremzede vatandaşlar, hane nüfusuna göre belirlenen miktarlar üzerinden markette ücretsiz olarak alışveriş yapabilecek.

Ümraniye Belediyesi tarafından, Kahramanmaraş Onikişubat’a 500 ailenin barınabileceği bir konteyner kent kurulmuştu. Konteyner evlerin her biri 3×7 m ölçülerinde, 21 metrekareden oluşuyor. 7-8 kişilik bir ailenin rahatlıkla barınabileceği şekilde tasarlanan evler; 2 oda, mutfak ve banyo-WC bölümlerinden oluşuyor. TSE-CE belgeli malzemelerden yapılan konteyner evlerde ısı ve ses yalıtımı da yer alıyor. Kurulan konteyner şehirde; çamaşırhane, kafeterya, market, sağlık merkezi, mescit, çocuk oyun alanı gibi bölümler de yer alıyor.

Ümraniye Belediyesi tarafından Onikişubat’taki konteyner şehirde yaşayan depremzede ailelere yardım amacıyla bir sosyal market projesi hayata geçirildi. Konteyner evlerde kalan 500 depremzede aile, kurulan sosyal marketten ücretsiz olarak her ay alışverişlerini yapabilecek. Depremzede vatandaşlar, hane nüfusuna göre belirlenen miktarlar üzerinden her ay marketten kuru bakliyat, et, süt, peynir, yumurta ve çeşitli gıda ürünleri tedarik edebilecek. Marketten alışveriş yapacak olan 500 depremzede aile ayrıca Ramazan ayında sahur ve iftar vakitlerinde kurulan aşevinde yemeklerini de yiyebilecekler.



Yurt Dünya 25.03.2023 14:27:25 2
Delinin biri
26.03.2023 04:55:32
Deprem bölgesine yardim da bulunan her kesten Allah razı olsun Çadır kentler de barınma imkanı bulan az sayıda insanların durumları nır nebze de olsa iyi sayılır Ama Ya o çadır kentler de kalma imkanı bulamayan 10 binlerin hali n'olacak, hiç bir şekilde yardımlara ulaşamayan 10 binler var deprem bölgesinde Devletimizin yetkilileri neden gelen yardımları adilane bir şekilde dağıtamıyor acaba? ... her zamanki gibi Devletin ve hayır sever insanların gönderdiği yardımlara ulaşabilen mutlu bir azınlık, ...diğer tarafta kıt imkanlarıyla hayata tutunmaya tutunmaya çalışan çaresiz çoğunluk ..Bu nasıl bir Dünya!

Şükrü göl
26.03.2023 17:13:19
bu yardım kahraman maraş mi gelecek

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da bir kişi parkta ölü bulundu

2

GÜNCELLEME - Antalya'da yabancı uyruklu kadın, evinde ölü bulundu

3

Burdur'da Honamlı tekesi ve Merinos koçu güzellik yarışması düzenlendi

4

Sosyal medya fenomeni Yağmur Taktaş'ın ABD'de ölümüne ilişkin yeni iddialar

5

Burdur'da üniversite öğrencileri İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti

6

Çukurova Üniversitesi'nde İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi

7

Belen'de orman yangınları mücadele komisyonu toplantısı yapıldı

8

Kemer'de "Orman Benim" kampanyası kapsamında etkinlik düzenlendi

9

Doğu Akdeniz ilçelerinde "Orman Benim" kampanyası düzenlendi

10

Hatay'da otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı