Ünlülerin tespihçisi...Tanesi 35 bin dolar

Ünlülerin tespihçisi...Tanesi 35 bin dolar

Ünlülerin tespihçisi...Tanesi 35 bin dolar

Bursa’da çeyrek asırlık tespihçilik yapan esnaf; ünlülere tanesi 35 bin dolardan tespih satıyor
Tarihi Ulucami yanında açtığı dükkanda 25 yıldır servet değerinde tespihler satan esnafın çok sayıda ünlü müşterisi bulunuyor. Dükkanına gelen ünlüler arasında şarkıcı Demet Akalın ve çok sayıda tiyatro sanatçısı var. Dünyanın farklı noktalarından gelen değerli taşlardan yapılmış binlerce tespih çeşidini satan ustanın en değerli ürünü ise Osmanlı dönemi ustalarından İskender Efendi’nin yaptığı tespihler yer alıyor. Bu usta yaptığı tespihleri tanesi 35 bin dolardan satışa çıkarttı. Esnafın Gökhan Yılmaz’ın özellikle Ortadoğu’dan çok sayıda yabancı müşterisi mevcut.
Bu işi çeyrek asırdır yaptığı ifade eden Gökhan Yılmaz, "Elimde değerli taşlardan yapılma tespihler mevcut. Bu değerli tespihlerin satışını yapıyorum. Çok sayıda ünlü müşterim var. Onlara tespih sattım. Satışa çıkarttığım en pahalı tespih koleksiyonumda bulunan Osmanlı dönemi ustalarından İskender Efendi’nin yaptığı 130 yıllık kehribar tespihler. Bu tespihlerin tanesi 35 bin dolar. Ayrıca balina kusmuğundan yapılan tespihlerim de var. Yurt dışından çok sayıda müşterim var" dedi.


Güncel 31.12.2022 10:15:50 0

İlginizi Çekebilir

1

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hatay'da ziyaretlerde bulundu

2

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerden etkilenen Hatay, 2027'de tamamen yenilenmiş altyapıya kavuşacak

3

IC İçtaş İnşaat King Khalid Uluslararası Havalimanı terminallerinin yapımını tamamladı

4

Hatay'da minibüsle çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

5

Beyaz örtü içinde Salda Gölü manzaralı kayak keyfi

6

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Deprem, vefat, tedavi zorluklarını sporla aştı, milli takımla gururlandı

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde 14 sporcusunu kaybeden İstiklalspor, sahadaki başarısıyla kente umut oluyor

8

Kolon kanserinde düzenli tarama erken tanı için belirleyici rol oynuyor

9

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremzede aşçı, kendisini hayata bağlayan AFAD arama kurtarma ekibiyle buluştu

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Kahramanmaraş'ın yeniden inşasında depremzede mimar ve mühendisler de yer aldı