Urartu Göz uzmanlarından mevsim uyarısı

Urartu Göz uzmanlarından mevsim uyarısı

Urartu Göz uzmanlarından mevsim uyarısı

VAN – Van’da Urartu Göz uzmanları, kış mevsiminin kendini hissettirdiği bu dönemde bazı solunum yolu enfeksiyonlarının gözde oluşabilecek rahatsızlıkları tetikleyici olabileceğine dikkat çekerek uyarılarda bulundular.
Yıllardır Van ve bölgeye sağlık hizmeti sunan Urartu Göz, kış mevsiminin yaklaştığı bu dönemde vatandaşlara uyarılarda bulundu. Her mevsimin, her dönemin gözlere yönelik bazı rahatsızlıklarının olabildiğine dikkat çeken Urartu Göz kurucularından Operatör Dr. Baran Bari İlhan, “Havaların soğuması ve sonbahar mevsimi, üveit hastalarının üveitlerinin nüksetmesini ve atak geçirme ihtimalini arttırabildiği bir dönemdir. Özellikle üveit hastalarının bu konuda dikkatli olmasını istiyoruz. Aynı zamanda gözyaşı kanalında sıkıntı olan hastalarda, göz yaşarmalarının artma ihtimalleri olabilir. Bu tür durumlarda hastaların doktorlarına başvurup, kontrollerini yapmalarında fayda var. Şu an grip ve nezlenin arttığı bir dönemdir. Solonum yolu enfeksiyonlarıyla birlikte sonbahar ve kış aylarında daha fazla karşılaştığımız göz ve üst solunum yolları hastalıkları, beraberinde ishale kadar gidebilen bazı rahatsızlıkları tetikleyici olabiliyor. Bundan dolayı bu dönemde bu konularda dikkatli olmakta fayda vardır” dedi.
27 Ekim Perşembe günü Van’da düzenlenecek olan ’Van Sağlık Fuarı’nda Urartu Göz olarak yer alacaklarını da hatırlatan İlhan, tüm vatandaşları Urartu Göz standına beklediklerini söyledi.


Güncel 26.10.2022 09:45:00 0

İlginizi Çekebilir

1

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması Sergisi açıldı

2

Çocuklar Akkuyu NGS'yi gezerek, nükleer enerji hakkında bilgilendirildi

3

Antalya'da denizde mahsur kalan genç, insansız cankurtaran ile kurtarıldı

4

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

5

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

6

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

7

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

8

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

9

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

10

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi