Urla caddeleri enginar bahçesine döndü

Urla caddeleri enginar bahçesine döndü

Urla caddeleri enginar bahçesine döndü

İzmir’in sahil kenti Urla’da bu yıl 9.’cusu düzenlenen Uluslararası Enginar Festivali, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun da katıldığı renkli görüntülerle başladı. Urla Belediye Başkan Vekili Kaymakam Murtaza Dayanç, “Üç gün içerisinde 1 milyonun üstünde ziyaretçi ağırlamış olacağız” dedi.
Uluslararası Urla Enginar Festivali, bu yıl ülkemizi derinden etkileyen deprem felaketleri nedeniyle Urla Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan stantlar ile “Urla Enginar Günleri” adıyla başladı. Festivale katılan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, festival alanına Urla Belediyesi Spor Kulübü (UBSK) sporcuları ile ellerinde Türk bayrakları ile halkı ve üreticileri selamlayarak girdi. Daha sonra Urla Belediye Başkan V. Kaymakam Murtaza Dayanç ile enginar üreticisi tezgahları ziyaret eden Bakan Kasapoğlu üreticilerle sohbet ederek hayırlı işler diledi.
Ülkemizi ve milletimizi derinden etkileyen deprem felaketinden dolayı bu yıl yapılması planlanan 9. Uluslararası Urla Enginar Festivali’ni, “Urla Enginar Günleri” adı altında yaptıklarını dile getiren Belediye Başkan V. Kaymakam Murtaza Dayanç, “Bugün Urla Enginar Günleri’mizin ilk günü. Urla merkezde Enginar Günleri’ni icra ediyoruz. 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta büyük bir deprem oldu. 50 binin üzerinde vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu acıyı hepimiz yüreğimizde hissediyoruz. Dolayısıyla, bu sene 9’uncusunu düzenlemeyi planladığımız Enginar Festivali’ni, Enginar Günleri Konsepti’nde bir anlayışla, pazar mantığıyla gerçekleştiriyoruz. Üreticilerimizin üretmiş olduğu ürünlerini, enginarlarını, tarım ürünlerini en iyi şekilde pazarlayabilmelerini, aynı zamanda da Urlamızı bu Enginar Günleri’nde dışarıdan gelen misafirlerimizin en iyi şekilde keşfetmesi, gezmesi, dolaşması, tadını çıkarmasını istiyoruz. Çünkü Urla ilçemiz tarihi, doğası, kültürü ile Türkiye’de gerçekten nadide ve özel ilçelerden biri. Gittikçe de trendi ve talebi artan bir ilçe. Gerçekten, gezilmesi, görülmesi, yaşanılması gereken bir yer. Bu sayede bütün ziyaretçilerimize hoş geldiniz diyorum. Üreticimize, bol, bereketli kazançlar diliyorum. İnşallah bu Enginar Günleri’mizi de en güzel şekilde değerlendiririz. Haftasonu Urlamızda ciddi bir kalabalık bekliyoruz. Belki de 1 milyonun üstünde ziyaretçi ağırlamış olacağız bu 3 gün içerisinde. Bizler Urla’nın bir yöneticisi olarak ki eminim Urlalılar da aynı şeyi hissediyordur, gurur duyuyoruz. Çünkü İzmir’in en kalabalık, en önemli organizasyonlarından birisi bu. İnşallah bu şekilde devam eder” ifadelerini kullandı.


Güncel 28.04.2023 17:24:50 0

İlginizi Çekebilir

1

Medipol Sağlık Grubu'ndan "Ramazan ve Sağlık" paneli

2

Türk un sanayisi küresel gücünü ihracatta 3 milyon tona ulaşarak büyütmeyi hedefliyor

3

Adana'da eski ÇÜ Rektörlüğü Özel Kalem Müdürü Meral Kara Delen mezarı başında anıldı

4

Antalya'da ruhsatsız silah operasyonunda 5 kişi yakalandı

5

Alanya'da kaçak tütün operasyonu düzenlendi

6

Adana Orman Bölge Müdürlüğü yöneticilerine etkili iletişim ve liderlik eğitimi verildi

7

Red Bull sporcusu Costa, hareket halindeki trene iniş yapıp yeniden havalandı

8

Mersin'de orman sınırlarındaki kaçak yapıların yıkımına başlandı

9

Gülsoy müjde vermeye devam ediyor

10

EY Mobilite Tüketici Endeksi'nin yeni sayısı yayımlandı