Uşak Üniversitesi’nden ’İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy’ paneli

Uşak Üniversitesi’nden ’İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy’ paneli

Uşak Üniversitesi’nden ’İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy’ paneli

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Tarih Topluluğu tarafından “İstiklal Marşımızın Simgesel Değeri ve Mehmet Akif Ersoy’un Sanatçı Kimliği” adlı panele katıldı.

Moderatörlüğünü Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Filiz Çolak’ın yaptığı ve Uşak Üniversitesi sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanan programda Anadolu Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Gökhan Tunç konuşmacı olarak yer aldı.

Programa katılan Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük kararlılığını, kutsal değerleri için mücadele azmini, birlik ve beraberliğinden doğan gücünün yansıması olan İstiklal Marşımızın kabulünün 102. Yıldönümünde, İstiklal Marşımızın müellifi Mehmet Akif Ersoy’u, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’’ü ve İstiklal Mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle andı. Rektör Savaş; aziz milletimizin bağımsızlık beyannamesi niteliğindeki İstiklal Marşımızın, Türk milleti için sahip olduğu öneme vurgu yaparak “İstiklal Marşımızın her mısrası, her bir dörtlüğü, okuduğumuzda bize büyük bir heyecan vermektedir. Mehmet Akif tüm şiirlerinde tarihimizi, Çanakkale’yi, İstiklal mücadelemizi ve gençliğimizi anlatmıştır. Onu anlayan nesiller yetiştirmek için çalışıyoruz. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un da dediği gibi, Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın. Bir kez daha Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle anıyorum. Programımıza konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Gökhan Tunç’a ve programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.


Güncel 15.03.2023 12:04:42 0

İlginizi Çekebilir

1

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması Sergisi açıldı

2

Çocuklar Akkuyu NGS'yi gezerek, nükleer enerji hakkında bilgilendirildi

3

Antalya'da denizde mahsur kalan genç, insansız cankurtaran ile kurtarıldı

4

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

5

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

6

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

7

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

8

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

9

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

10

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi