Uyuşturucu baronu Ürfi Çetinkaya’nın evinde diş muayenesi yaptırdığı ortaya çıktı

Uyuşturucu baronu Ürfi Çetinkaya’nın evinde diş muayenesi yaptırdığı ortaya çıktı

Uyuşturucu baronu Ürfi Çetinkaya’nın evinde diş muayenesi yaptırdığı ortaya çıktı

Türkiye’nin en büyük uyuşturucu çetelerinden "Baron Ürfi" lakabıyla tanınan ve İstanbul’da yakalanan 74 yaşındaki uyuşturucu kaçakçısı Ürfi Çetinkaya’nın diş sağlığı ile ilgili yaşadığı sorunlar nedeniyle hastaneye gitmek yerine evinde diş muayenesi açtırdığı ortaya çıktı.
Emniyet Genel Müdürlüğü, hakkında çıkarılan kırmızı bültenle uzun süredir aranan ve güvenlik güçlerinden kaçarak saklanan Ürfi Çetinkaya’nın dün akşam İstanbul Sarıyer’de TEM ve Narkotik Suçlarla Mücadele birimlerince düzenlenen operasyonla yakalandığını duyurmuştu. Ürfi Çetinkaya, gece saat 03.00 sıralarında İstanbul Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Uyuşturucuyla para vurgunu yapan, yasa dışı uyuşturucu trafiğinde birçok şebekeyi kontrolü altında tutan Çetinkaya, bu sabah saatlerinde geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edilmişti.

Operasyonun detayları ortaya çıkmaya başladı
Uluslararası düzeyde kırmızı bültenle aranan uyuşturucu baronunun izini süren polis, failin Türkiye’de olduğu bilgisine ulaştı. Çemberi daraltan güvenlik ve istihbarat birimleri, Ürfi Çetinkaya’nın İstanbul’da olabileceğini değerlendirdi. Polisi uyuşturucu kaçakçısına götüren bir fizyoterapist oldu. Adı açıklanmayan fizyoterapistin haftada bir kez Sarıyer Zekeriyaköy’de bir villaya giriş yaptığı saptandı. Polis bu fizyoterapisti uzun süre takip altına aldı. Adım adım izlenen fizyoterapistin, felçli olan ve ayaklarından tedavi gören şüphelinin villasına giderek tedavi ettiği öğrenildi. Takibin sonunda zanlının aranan isimlerden Ürfi Çetinkaya olduğu anlaşıldı. Ayrıca şüpheli Çetinkaya’nın, diş sağlığı ile ilgili yaşadığı sorunlar nedeniyle hastaneye gitmek yerine evinde diş muayenesi açtırdığı ortaya çıktı. Yapılan tüm teşhis ve tespitlerin ardından operasyon kararı alındı. Dün akşam saatlerinde Zekeriyaköy’de belirlenen sauna ve havuzlu villaya TEM ile özel harekat timleriyle teknoloji arama köpeklerinin de katıldığı geniş çaplı operasyon düzenlendi. Köpek Eğitim Akademisinde yetiştirilen ve operasyonlarda ilk kez yer alan teknoloji arama köpeklerinin çok sayıda dijital malzemeye ulaşıldığı belirtildi. Baskında 10 yıldır aranan ve hakkında yürütülen bir soruşturma nedeniyle 24 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Ürfi Çetinkaya, A.Ö. isimli fizyoterapist ve beraberindeki 5 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Tuvalette gizli bölmeler bulunan villanın giriş ve çıkışının tek yoldan sağlandığı ve villanın birçok cephesine güvenlik kamerası yerleştirildiği kaydedildi. İki tabanca ve biri otomatik olmak üzere uzun namlulu silahın ele geçirildiği operasyonda, yakalanan şüphelilerden birinin Afganistan uyruklu olduğu öğrenildi. Evde yapılan aramalarda ise 190 av tüfeği mermisi, 203 tabanca mermisi, 2 kripto cep telefonu, 2 kılıç, 1 balistik yelek, bir miktar para ele geçirildi.


Asayiş 12.04.2023 13:46:02 0

İlginizi Çekebilir

1

Burdur’da motosiklet ile otomobil çarpıştı: 1 yaralı

2

Ev hapsi cezası verilen kadın: "3 yaşındaki kızım da benimle birlikte ev hapsi yaşıyor"

3

Taksim’de Gezi Parkı eylemlerinin yıldönümünde izinsiz yürüyüşe polis müdahalesi

4

Iğdır’da motosikletle sulama kanalına düşen gencin cansız bedeni bulundu

5

Burdur’da çatı yangını

6

Burdur’da boya yaparken düşen kişi ağır yaralandı

7

Gaz yağı içen 2 yaşındaki çocuk yaşam mücadelesi veriyor

8

Kdz. Ereğli’de bıçaklı kavga: 2 yaralı

9

Pamukkale’de sağanak sonrası sel: Ev ve araçlar sular altında kaldı, hayvanlar telef oldu

10

Yolu kapatıp asker eğlencesi yaptılar, o anlar kameraya yansıdı