Uzm. Doç. Dr. Balıbey, “Sosyal iletişim, yapılan araştırmalarda uzun ömürlü olmada en önemli faktör olarak bulunmuştur”

Uzm. Doç. Dr. Balıbey, “Sosyal iletişim, yapılan araştırmalarda uzun ömürlü olmada en önemli faktör olarak bulunmuştur”

Uzm. Doç. Dr. Balıbey, “Sosyal iletişim, yapılan araştırmalarda uzun ömürlü olmada en önemli faktör olarak bulunmuştur”

Covid’in azaldığı bu günlerde ziyaretlerin ihmal edilmemesi gerektiğini aktaran Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Hakan Balıbey, "Özellikle sosyal iletişim, yapılan araştırmalarda uzun ömürlü olmada en önemli faktör olarak bulunmuştur” dedi.
Elazığ Mediline Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Hakan Balıbey, sosyal ilişkilerinin önemine değindi.
Ramazan’ın son bulması ve havaların ısınmasıyla daha çok hareket etmenin gerektiğini belirten Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Hakan Balıbey, “Haftada en az üç gün, en az 30 dakika yapılan sporun depresyonu, kaygıları düzelttiği, azalttığı ve öğrenmeyi kolaylaştırdığı tespit edilmiş. Hareketimizi artıralım, bol su içelim, ilişkilerimizi zenginleştirelim. Ziyaretlerimizi yapalım, yalnız kalmayalım. Kendi dünyamıza çekilmeyelim, ekranlardan, bilgisayarlardan, telefonlardan mümkün olduğunca uzaklaşalım. Bireyselleşmekten sosyalleşmeye dönelim. Bayramlar toplumsal birlikteliğimiz canlandırmamız için, kardeşlik duygularımızı, iletişimimizi artırmamız için bir fırsat. Çok güzel günler. Hem dinlenmek için hem büyüklerimizi, yaşlılarımızı ziyaret etmek için bir fırsat. Yaşlılarımızla, kimsesizlerimizle, ihtiyaç sahipleriyle empati kurmalı, çok güzel birliktelik duygularını çağrıştıran, bizleri bir araya toplayan günleri iyi değerlendirmek gerekiyor” dedi.
Covid’in azaldığı bu günlerde ziyaretlerin ihmal edilmemesi gerektiğini aktaran Doç. Dr. Balıbey, "Özellikle sosyal iletişim, yapılan araştırmalarda uzun ömürlü olmada en önemli faktör olarak bulunmuştur. Yapılan araştırmada yiyecekler, Akdeniz tipi beslenme ve değişik sebepler öne sürülürken bakılmış ki sosyal ilişkiler ne kadar zenginse o insanlar o kadar uzun yaşıyor. Uzun ömür için sağlıklı ve olabildiğince geniş bir sosyal ilişkileri, akraba ziyaretlerini, hasta ziyaretlerini artırmamız lazım. Ramazan ayı ile birlikte açlığın getirdiği enerjisizlikte evlerimizde daha az hareket eder daha az ilişki kurar hale geldik. Aynı şekilde Covid önlemlerinin azalmasıyla ilişkilerimizde yine daha genişletebileceğimiz imkanlar oryaya çıktı. Bunu iyi değerlendirip ilişkilerimizi, sosyal faaliyetlerimizi artırabiliriz. Ramazan ile birlikte sabır idmanı yaptık, empati duygularımızı geliştirdik. Bayram ve tatil ile birlikte havaların güzelleşmesiyle bunu uygulama fırsatı bulabiliriz. Hem ilişkilerimizi zenginleştirebiliriz, spor aktivitelerimizi artırabiliriz. Toplumsal kaynaşmamızı, birlikteliğimizi, beraberliğimizi artırabiliriz” diye konuştu


Güncel 3.05.2022 10:58:47 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana Valisi Yavuz, trafiğe kapatılan Feke-Saimbeyli kara yolunda incelemede bulundu

2

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin Adana İl Kongresi'nde konuştu:

3

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi

4

Antalya'da iki otomobil ile tırın çarpıştığı kazada 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı

5

Antalya'daki Uçansu Şelalesi'nin debisi yağışlardan dolayı arttı

6

Adana'da heyelan nedeniyle trafiğe kapatılan yolda çalışmalar sürüyor

7

Çağrı Bey sondaj gemisi ilk görev yeri Somali'ye uğurlandı

8

"Medya Etiği-Sorumlu Gazetecilik Kampı" Antalya'da sürüyor

9

Dörtyol'da ilçesinde göçük altında kalan köpek yavrularını itfaiye ekibi çıkardı

10

Antakya ilçesinde devrilen hafriyat kamyonunun sürücüsü yaralandı