Uzm. Dr. Dablan: "Her 100 çocuktan 30’unda büyüme ağrısı görülüyor"

Uzm. Dr. Dablan:

Uzm. Dr. Dablan: "Her 100 çocuktan 30’unda büyüme ağrısı görülüyor"

İskenderun Gelişim Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Sevcan Dablan, her 100 çocuğun 30’unda büyüme ağrısı görüldüğünü söyledi.
Uzm. Dr. Dablan, sıklıkla 4 ile 12 yaşlarında görülen büyüme ağrısı hakkında bilgilendirmede bulundu. Büyüme ağrısının belirtilerinden söz eden Uzm Dr. Dablan, “Her yüz çocuğun otuzunda karşılaştığımız büyüme ağrısı, sıklıkla; bacaklarda (uyluklarda, baldırlarda ve diz arkasında), bel ve kollarda görülmektedir" dedi.
Akşamüzeri ve geceleri ortaya çıkan büyüme ağrısının, birkaç dakika, nadiren de birkaç saat sürebildiğini belirten Uzm. Dr. Dablan, "Büyüme ağrısı yaşayan çocuğun eklem hareketlerinde ağrı yoktur ve yürümesinde zorluk olmaz. Sıcak uygulama, masaj yapılması, şiddetli durumlarda ise ağrı kesici işe yarayabilir. Travma öyküsü eklemlerde bir bölgede şişlik kızarıklık varsa; ateş, topallama, olağan dışı döküntüler, iştahsızlık, yorgunluk veya halsizlik eşlik ediyorsa, mutlaka doktora başvurulmalıdır" diye konuştu.


Güncel 10.02.2022 11:00:48 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana Valisi Yavuz, trafiğe kapatılan Feke-Saimbeyli kara yolunda incelemede bulundu

2

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin Adana İl Kongresi'nde konuştu:

3

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi

4

Antalya'da iki otomobil ile tırın çarpıştığı kazada 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı

5

Antalya'daki Uçansu Şelalesi'nin debisi yağışlardan dolayı arttı

6

Adana'da heyelan nedeniyle trafiğe kapatılan yolda çalışmalar sürüyor

7

Çağrı Bey sondaj gemisi ilk görev yeri Somali'ye uğurlandı

8

"Medya Etiği-Sorumlu Gazetecilik Kampı" Antalya'da sürüyor

9

Dörtyol'da ilçesinde göçük altında kalan köpek yavrularını itfaiye ekibi çıkardı

10

Antakya ilçesinde devrilen hafriyat kamyonunun sürücüsü yaralandı