Uzm. Dr. Kara: "Sıcak hava nörolojik problemleri de arttırıyor"

Uzm. Dr. Kara:

Uzm. Dr. Kara: "Sıcak hava nörolojik problemleri de arttırıyor"

İskenderun Gelişim Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Atilla Kara, sıcak havaların nörolojik problemleri de arttırdığını söyledi.
Nöroloji Uzmanı Dr. Atilla Kara, hava sıcaklıklarının normalin üzerinde seyretmesiyle birlikte güneş çarpması vakalarının arttığını bu nedenle, özellikle güneş ışınlarının en etkili olduğu saatlerde dışarı çıkılmaması gerektiğini belirtti.
Sıcağın, baş ağrısı üzerinde birebir etkisinin olduğunu belirten Dr. Kara, “Sıcak havayla birlikte; sadece baş ağrısı değil, nörolojik problemler de artıyor. Özellikle direkt sıcak çarpması baş ağrısı yapan bir neden. Sadece güneşte kalmak değil, aşırı sıcaklar beyinde damar genişlemesi yaptığı için; migren ağrıları, sıcak çarpmasına bağlı baş ağrıları şiddetli artış gösteriyor. Baş ağrısı dışında; bulantı, kusma, hatta sıcak çarpmasında bilinç bozuklukları gibi çok daha ciddi bulgular ortaya çıkabiliyor. Bu tür durumlar, aynı zamanda nörolojik olarak hipertansiyonu olan hastalarda beyin kanaması için de ciddi risk oluşturuyor” dedi.

“Sıvı tüketimine dikkat etmeliyiz”
Uzm. Dr. Kara, beyin için sağlıklı olanın, serin ve soğuk ortamlar olduğunu belirterek şu tavsiyelerde bulundu:
"Sıcak ortam ve güneş, risk faktörüdür. Özellikle belli bir yaş grubundaki insanlarımız için, hipertansiyon hastalarımız için mümkün olduğu kadar sıcakta, güneşin aktif olduğu saatlerde dışarı çıkılmaması gerektiğini, sabahları ve akşam güneşin aktif olmadığı saatlerde çıkmak gerektiğini tavsiye ediyorum. Bunun dışında sıcakta çok kaldıysak ve baş ağrımız varsa, lokal olarak başımıza soğuk uygulayabilir, soğuk duş alabilir ve mümkün olduğunca soğuk bir ortamda bulunabiliriz. Ayrıca sıvı tüketimini yeterli miktarda almalıyız. Aynı zamanda migren ağrıları sıcakla arttığı için, migrenli hastaların güneşte çok kalmamalarında ciddi yarar olduğunu düşünüyorum.”


Güncel 29.07.2022 11:44:26 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da ağaca çarpan motosikletin sürücüsü öldü

2

YÖK Başkanı Özvar'dan "Köy Üniversitesi Projesi"ne ilişkin açıklama:

3

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Adana'da ziyaretlerde bulundu

4

Silifke'de Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası yapıldı

5

Milli yüzücü Arel, Sırbistan ve Kuzey Makedonya'da madalya için kulaç atacak

6

Kumluca'da Gençlik Haftası Judo Turnuvası yapıldı

7

Bahçe Zübeyde Hanım MTAL, 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’na ev sahipliği yaptı

8

Osmaniye’de gençler ve din görevlilerinden engelli ailelere destek

9

Osmaniye’de aileyi en iyi anlatan öğrenciler ödüllendirildi

10

Mesleki Eğitime Destek; İlk Adım Cevdetiye Teknik Anadolu Lisesi’nde Atıldı