VakıfBank, CDP iklim değişikliği ve su güvenliği programlarında "lider" oldu

VakıfBank, CDP iklim değişikliği ve su güvenliği programlarında

VakıfBank, CDP iklim değişikliği ve su güvenliği programlarında "lider" oldu

İSTANBUL - VakıfBank, Karbon Saydamlık Projesi (CDP) programında "Global A Listesi"ne girerek "iklim değişikliği" ve "su güvenliği" raporlarındaki notunu "liderlik" seviyesine yükseltti.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, faaliyetlerinin toplumsal, ekolojik ve yönetişimsel sonuçlarını bütüncül bir bakış açısıyla değerlendiren VakıfBank, tüm çalışmalarının merkezine sorumlu ve sürdürülebilir banka kimliğini yerleştiriyor.

Faaliyetlerini uluslararası sürdürülebilirlik standartları çerçevesinde gerçekleştiren VakıfBank'ın bu alandaki öncü konumu, dünyanın en önemli çevresel raporlama platformlarından CDP tarafından da teyit edildi. CDP İklim Değişikliği Programı'nda Global A Listesi'ne giren VakıfBank, iklim değişikliği ve su güvenliği raporlarındaki notunu liderlik seviyesine çıkardı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, kurumsal stratejilerinin ayrılmaz bir parçası olarak gördükleri sürdürülebilirlik kavramı çerçevesinde tüm faaliyetlerini gerçekleştirdiklerini kaydederek, "23 binden fazla şirketin bulunduğu ve uluslararası çapta en saygın yatırımcılara raporlama yapan CDP platformunun iklim değişikliği ve su güvenliği programlarındaki liderlik başarımızla, sürdürülebilir bankacılık performansımızı ve hassasiyetimizi tüm paydaşlarımıza sunduk. İklim değişikliği ile mücadele konusunda kazandığımız bu global liderlik statüsü, sürdürülebilirlik alanında uzun süredir yapmakta olduğumuz çalışmaların bir yansımasıdır." ifadelerini kullandı.

- "Skorumuzu iki basamak birden yükselttik"

Yaşanabilir bir dünya için sorumluluk bilinciyle hareket ettiklerini belirten Üstünsalih, şunları kaydetti:

"İklim Değişikliği Programı'nda globalde 346 şirketin bulunduğu Global A Listesi'nde yer almak, bizim için gurur verici bir sonuç oldu. İklim Değişikliği Programı'ndaki bu üstün performansımızla, skorumuzu iki basamak birden yükselterek A notuna taşımış bulunmaktayız. İklim değişikliği eylem planlarımız kapsamında doğrudan ve dolaylı tüketimlerimizi yakından takip ediyor ve yönetiyoruz. Yaşanabilir bir dünya için çevresel etkilerimizi azaltıcı projeler geliştiriyoruz. Elektrik tüketimlerimizi yenilenebilir enerjiden sağlıyor, güneş enerji santrali ile tüketimimizi temiz enerjiden elde etmeyi hedefliyoruz. Çevreye duyarlı iklimlendirme, aydınlatma sistemleri ve enerji verimliliği projeleriyle çevresel etkilerimizi minimuma indiriyoruz. Tüm hizmet yerlerimizdeki operasyonlarımızda plastik tüketimini azaltıyor, yeni nesil teknolojiler ile kişi başı su tüketimimizi minimum seviyede tutarak doğal kaynaklarımızı korumaya özen gösteriyoruz. Sahip olduğumuz ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi ve Sıfır Atık Sertifikası ile çevre, enerji ve atık yönetimi performansımızın ISO standartlarında olduğumuzu kanıtlıyoruz."

2022 yılından itibaren su kaynaklarının kullanımı konusunda yatırımcılara şeffaf bir şekilde bilgi verilmesini sağlayan CDP su güvenliği programına katıldıklarını kaydeden Üstünsalih, bu sonuçlar ile VakıfBank'ın sürdürülebilirlik alanında öncü bir kurum olduğunu, sürdürülebilirliğe bağlılığını ve su kaynaklarının korunmasına verdiği önemi bir kez daha kanıtladığını vurguladı.

- "Yarınların öncüsü olacağız"

Üstünsalih, sadece iş etkinliğine odaklanan bir kurum olmadıklarını, doğrudan ya da dolaylı iş süreçlerine çevresel ve sosyal faktörleri entegre ederek sürdürülebilir bir yaklaşıma sahip olduklarını, çevreye duyarlı politikalar ile yarınların öncüsü olacaklarını belirtti.

CDP programında bu dereceyi almalarında, paydaş tüm birimlerin uyumlu bir biçimde çalışması, sürdürülebilirliğin kurumsal ilkelere entegre edilmesi ve üst yönetimde önemli kararlar alınmasının etkili olduğunu kaydeden Üstünsalih, "CDP iklim değişikliği ve su güvenliği programlarında lider olmamız, sürdürülebilirlik konusundaki kararlılığımızı ve attığımız adımları teyit eder nitelikte. VakıfBank, sürdürülebilir bankacılıkta öncü konumda olma hedefini sürdürmek için düşük karbonlu ekonomiyi destekleyerek müşterilerine düşük karbonlu ürün ve hizmet sunmaya devam edecektir." değerlendirmesinde bulundu.

VakıfBank, 2023 yılının haziran ayında, Bilim Temelli Hedefler Girişimi'ne (Science Based Targets initiative-SBTi) doğrudan, dolaylı ve kredi/yatırım faaliyetlerinden kaynaklı sera gazı emisyonlarına ilişkin hedeflerini onaylatan ilk Türk bankası da olmuştu.



Ekonomi 23.02.2024 14:31:25 0

İlginizi Çekebilir

1

Kışı hareketli geçiren Antalya'da turist sayısında rekor beklentisi

2

Adana'da "Gençler İçin Finansal Okuryazarlık Eğitim Programı" ödül töreni düzenlendi

3

Adana'da yavru sazan üretim sezonu sağımla başladı

4

Histamin intoleransı en çok orta yaşlı kadınlarda gözüküyor

5

Vodafone Business 10 bin işletmenin dijital yetkinliğini ölçecek

6

Adana'da "Ekonomi ve Hukuk Buluşmaları" programı düzenlendi

7

Hatay'da depremzede çiftçilere pamuk ve soya tohumu desteği

8

Mersin'de IPARD 3 Proje Lansman toplantısı yapıldı

9

Mersin Erdemli'de yenidünya hasadına başlandı

10

Red Bull Four 2 Score'un Konya elemesi tamamlandı