Vali Çelik, “Aizanoi Antik Kenti için mobil uygulama geliştirilecek"

Vali Çelik, “Aizanoi Antik Kenti için mobil uygulama geliştirilecek

Vali Çelik, “Aizanoi Antik Kenti için mobil uygulama geliştirilecek"

Kütahya Valiliği, internet ve elektrik altyapı çalışmaları tamamlanan Çavdarhisar Aizanoi Antik Kenti’nin tanıtımı için akıllı telefon uygulama çalışmasını başlattı.
Kütahya Valisi Ali Çelik, Çavdarhisar ilçesinde yer alan Aizanoi Antik Kenti için geliştirilecek tanıtım ve yürüyüş rotası mobil uygulamasının içeriği hakkında Vali Yardımcısı Buğra Karadağ ve Çavdarhisar Kaymakamı Metin Korkmaz’dan bilgiler aldı.
Vali Çelik, iOS ve Android kullanıcılarının ücretsiz olarak indirebileceği uygulamanın Telekom ve İl Özel İdaresinde görevli yazılımcılar tarafından geliştirileceğini söyledi.
Uygulamanın yerli ve yabancı ziyaretçilerin ihtiyaçlarına yönelik hazırlanacağını ifade eden Vali Çelik, ziyaretçilerin antik kentin tarihi, gezilebilecek alanlar ve eserler hakkında QR kodları ve sesli anlatımla Türkçe ve İngilizce bilgi edinebileceğini kaydetti.

“Ziyaretçilerin gezisini kolaylaştıracak”
Uygulamada sona yaklaşıldığını ifade eden Vali Çelik, “Ziyaretçilerimizin gezisini kolaylaştıracak, Aizanoi Antik Kenti’mizin tanıtımına katkı sağlayacak önemli bir adım olduğuna inanıyorum. Emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.


Güncel 22.11.2022 10:15:19 0

İlginizi Çekebilir

1

Alanya'da ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü

2

Akdeniz'de en fazla yaş meyve ve sebze ihracatı yapan firmalar ödüllendirildi

3

Futbol: Trendyol Süper Lig

4

Futbol: Trendyol Süper Lig

5

Türk Kızılay, Adana'da iftar programı düzenledi

6

Antalya'da kent içi toplu taşıma için yeni otobüsler hizmete alındı

7

Manavgat'ta iki otomobilin çarpışması sonucu 2 kişi yaralandı

8

Adana'da Türk Kızılay tarafından aşevi açıldı

9

AA Genel Müdür Yardımcısı Peru'dan sporseverlere "1920 Koşusu" daveti

10

Burdur İtfaiye Müdürlüğüne 2 bin 950 yeni araç ve ekipman kazandırıldı