Vali Elban, "Kadına yönelik şiddetin önlenmesi" konulu toplantıya katıldı:

Vali Elban,

Vali Elban, "Kadına yönelik şiddetin önlenmesi" konulu toplantıya katıldı:

ADANA (AA) - Adana Valisi Süleyman Elban, "Yillar itibariyla kadin cinayetlerinde gerileme oldugunu fark ediyoruz çünkü bunda toplumun bir mücadelesi var." dedi.

Elban, Türk Kadinlar Konseyi Dernegi Akdeniz Bölge Baskanliginca, Adana Polisevi'nde düzenlenen "Kadina yönelik siddetin önlenmesi" konulu toplantiya katildi.

Türk kadininin toplumdaki yerinin atasözleriyle, çalisma hayatiyla, egitim sistemiyle ve tarihteki tanimlamalarla desteklendigini dile getiren Elban, "Yillar itibariyla kadin cinayetlerinde gerileme oldugunu fark ediyoruz çünkü bunda toplumun bir mücadelesi var. Bunda toplumun bir mücadelesi var. Bu mücadelede emniyetin, jandarmanin, sosyal hizmetlerin, valiligin, kaymakamligin, sendikalarin birçok çalismasi var." ifadesini kullandi.

Türk Kadinlar Konseyi Dernegi Akdeniz Bölge Baskani Avukat Meryem Türktekin de kadina yönelik siddetin bir kadin-erkek meselesi olmadigini, bunun bir insan hakki ihlali oldugunu bildirdi.

Türktekin, "Kadinin gelecegi ülkenin gelecegidir. Kadin erkek ayristirmasini kesinlikle dogru bulmuyorum. Kadin erkek ayristirmasinin topluma zarar verdigini, katledilen kadinlari görerek, yasayarak zarar verdigini görüyoruz. Isterseniz idam getirin, isterseniz bu katilleri sürgüne gönderin yine de kurtulamayiz. Bizleri kurtaracak sey bu yürekteki sevgidir." diye konustu.

Türk Kadinlar Konseyi Dernegi Kadina Yönelik Siddetle Mücadele Komisyon Baskani Feyzullah Arslan ise kadinlarin çalisma hayatindaki önemine dikkati çekerek, kadinlarin bu alanda çok basarili islere imza attiklarini belirtti.

Il Emniyet Müdürlügü Toplum Destekli Polislik Subesi ve Asayis Subesi Aile Içi Siddet Bürosu tarafindan da kadina yönelik siddetin önlenmesiyle ilgili yapilan çalismalar ve Kadin Acil Destek Ihbar Sistemi (KADES) hakkinda bilgi verildi.



Yurt Dünya 29.09.2020 12:58:11 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da minibüs otomobille çarpışıp iş yerine girdi 4 kişi yaralandı

2

Mersin'de otomobilin hayvan pazarına girmesi sonucu 8 kişi yaralandı

3

Adana'da ahşap imalathanesinde çıkan yangına müdahale ediliyor

4

Hatay'da pikapla otomobil çarpıştı, 2 kişi yaralandı

5

İskenderun'da bayramlaşma programı düzenlendi

6

Hatay'da boğulma tehlikesi geçiren kişi kurtarıldı

7

Antalya Vali Vekili Arat, Kurban Bayramı dolayısıyla ziyaretlerde bulundu

8

Antalya'da tartıştığı oğlunu tabancayla vurarak öldüren baba tutuklandı

9

Serik'te bayramlaşma programı düzenlendi

10

Hatay Büyükşehir Belediyesinden ücretsiz ulaşım hizmeti