Vali Memiş, KADES stantlarını gezdi

Vali Memiş, KADES stantlarını gezdi

Vali Memiş, KADES stantlarını gezdi

Erzurum Valisi Okay Memiş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle jandarma ve emniyet ekipleri tarafından oluşturulan Kadın Acil Destek (KADES) stantlarını gezdi.
Kentteki bir alışveriş merkezinde yapılan etkinliğe, Vali Okay Memiş, Cumhuriyet Başsavcısı Burhanettin Bölükbaşı, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Semih Okyar, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ali Gemalmaz ve BARO Başkanı Talat Göğebakan katıldı.
Görevli kadın personellere karanfil vererek günlerini kutlayan Vali Okay Memiş, “Biz bütün kadınlarımızla, annelerimizle, kızlarımızla ve kardeşlerimizle gurur duyuyoruz. Onlar için büyük çabalar sarf ediyoruz.” dedi.
Erzurum’da İçişleri ve Sanayi Bakanlığı’nın destekleri ile tekstilkenti oluşturduklarını hatırlatan Memiş, şöyle konuştu:
“Proje ile bin 100 kadınımıza iş imkânı sağladık. Burada müthiş bir pozitif ayrımcılık var. Şimdi burada tüm protokol ile birlikte hem jandarma hem de emniyet teşkilatımızın kadınlar gününde İçişleri Bakanlığımızın çok önemsediği Kadın Acil Destek (KADES) uygulamasını da tanıtıyoruz. Her gelen vatandaşımızın telefonuna KADES uygulamasını yükletiyoruz. Anında polis ve jandarmamıza ulaşımı sağlayan bir uygulamadır. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bugünün anısına hiçbir kadınımıza, çocuğumuza, vatandaşımıza şiddetin olmadığı günler diliyorum.”
KADES Nedir?
Kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri engellemek adına kullanıcılara sunulmuş resmi bir uygulamadır. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış ve acil durumlarda ilk aklınıza gelecek acil müdahale uygulamasıdır.



Güncel 8.03.2021 17:11:00 0
Anahtar Kelimeler: Memiş KADES stantlarını gezdi

İlginizi Çekebilir

1

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

2

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

3

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

4

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

5

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

6

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

7

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

8

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu:

9

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Antalya'da Türk Telekom'un toplantısında konuştu:

10

Çukurova 16. Kitap Fuarı'nın TEKNOFEST standına yoğun ilgi