Vali Oduncu?nun 18 Mart Şehitleri Anma Günü Mesajı

Vali Oduncu?nun 18 Mart Şehitleri Anma Günü Mesajı

Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.

Osmaniye Valisi Dr. Mehmet Oduncu açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Tarih boyunca vatanı ve istiklali için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan Yüce Milletimiz, gurur kaynağımız olan büyük zaferlere imza atmıştır. Şehit ve gazilerimizin hiçbir değerle ölçülemeyecek fedakârlıkları, milletimizin güzel vatanımızda tarih boyunca özgür yaşamasını sağlamıştır.

Yakın tarihimizde kazanılan Çanakkale Zaferi de şüphesiz milletimizin var oluş mücadelesinin eşsiz destanlarından biridir. Çanakkale Zaferi, sonuçları itibarıyla, dünya tarihini de etkileyen dönüm noktalarından biri olmuştur. Milletimizin imkânsızlıkları yenecek derecedeki vatan sevgisi, dünyaya ?Çanakkale Geçilmez? dedirtmiştir.

Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy Çanakkale şehitlerine yazdığı şiirinde ?Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın, Gömelim gel seni tarihe desem sığmazsın? diyerek,  kahraman vatan evlatlarına, milletimizin minnet ve şükran duygularını ifade etmiştir.

Bu vatan için canlarını seve seve veren şehitlerimiz, emsalsiz özverileriyle milletimizin değerlerinin ne kadar sağlam ve güçlü olduğunu tarih boyunca kanıtlamışlardır.

Milletimiz mukaddes vatanımızın korunması için canlarını ortaya koyan aziz şehitlerini ve gazilerini hiçbir zaman unutmayacak, onların emanetine kararlılıkla sahip çıkacaktır. Birlik ve beraberliğimiz ile bu ruhu koruduğumuz sürece inanmalıyız ki, yarınlarımız daha güzel ve daha parlak olacaktır.

18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle, Başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal eden ve vatanını canından aziz bilen tüm kahraman şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, şehitlerimizin yakınları ileGazilerimize şükranlarımı sunuyorum."



Güncel 25.10.2016 04:57:47 0

İlginizi Çekebilir

1

Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker Kemer'de anıldı

2

Osmaniye’de mavi yumurtlayan tavukları çalan şüpheli polis tarafından yakalanıp tutuklandı

3

Antalya'da "15. Uluslararası Yeni Yıl Pazarı" açıldı

4

EMŞAV Tarsus hizmet binası açıldı

5

Mersinli şehit için oluşturulan hatıra ormanına yeni fidanlar dikildi

6

Antalya'da şarampole devrilen tırın bir eve çarparak durabildiği kazada sürücü yaralandı

7

Manavgat Ziraat Odası Başkanı Metin'den çiftçilere ÇKS uyarısı

8

MASTOB Başkanı Süral, iş yeri açma yönetmeliğini değerlendirdi

9

Futbol: Trendyol 1. Lig

10

Karsan, ILO ve Borçelik işbirliğiyle meslek liselerindeki kız öğrencileri iş hayatına hazırlayacak