VALİ COŞKUN, MAKAM ARACIYLA DURUP YAYALARA ÖNCELİK VERDİ

VALİ COŞKUN, MAKAM ARACIYLA DURUP YAYALARA ÖNCELİK VERDİ

Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, İçişleri Bakanlığı tarafından 'Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın' sloganıyla ülke genelinde başlatılan "Trafikte Yaya Önceliği Bilincinin Oluşturulması Kampanyası" kapsamında, Devlet Bahçeli Meydanında, makam aracıyla durarak yayalara öncelik verdi.
Vali Coşkun, "Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz" sloganıyla etkin bir farkındalık sağlanması için Devlet Bahçeli Meydanında düzenlenen etkinliğe katıldı. İki saat süren uygulamaya, Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, Belediye Başkanı Kadir Kara, Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Zafer Tombul, jandarma ve polis trafik ekipleri, zabıta görevlileri ile öğrenciler de katıldı.
Burada bir açıklama yapan Vali Coşkun, 2019 yılının yaya öncelikli trafik yılı ilan edildiğini belirterek, "Bu kapsamda şubat ayından itibaren bizde ilimizdeki özellikle kontrolsüz yaya geçitlerinde, yayaların önceliğini belirtir ikonların yerleştirilmesi işlemini il genelinde tamamladık. Bu farkındalık çalışması devam ediyor. Bugünde yaya geçitlerindeki nöbeti devraldık. Yaya geçidi güvenliği nöbetindeyiz. İnşallah vatandaşlarımıza yayaların önceliği konusunda bir farkındalık oluşturulması için bakanlığımızın koordinesinde, Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'nun önderliğinde bu çalışmalar eş zamanlı yürütülmekte. Bizde Osmaniye ili olarak yaya geçitlerinde bu çalışmalarımız tamamladık, bugünde yaya geçidimizde devletin her kademesindeki arkadaşlarımız olarak nöbette olacağız ve vatandaşlarımızda bu konuda bir farkındalık oluşturmaya çalışacağız. Bu çalışmanın ilimiz adına hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi.
Vali Ömer Faruk Coşkun ve beraberindeki diğer protokol üyeleri, yaya geçitlerinde durdurulan sürücülere bilgiler verip, önceliğin yayalar olduğunu belirterek dikkat etmeleri gereken kurallar konusunda el broşürlerinden dağıttılar. Vali Coşkun, daha sonra etkinlik bölgesinden ayrılırken, Devlet Bahçeli Bulvarı Karaoğlanoğlu Parkı önündeki yaya geçidinde makam aracını durdurarak yayalara yol verdi.

Haber: İbrahim EMÜL/OSMANİYE



Osmaniye 2.10.2019 16:19:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye'de kan bağışı etkinliği düzenlendi

2

Osmaniye İl Özel İdaresi araç filosuna 10 yeni araç

3

Osmaniyeli şehidin çocuklar için istediği şenlik, yerine getirildi! 

4

Osmaniye’de devrilen motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

5

Osmaniye'de TCDD'ye ait demir korkulukları çalan 5 şüpheli yakalandı

6

Erkekler Açık Alan Hokey Süper Lig 1. etap maçları, Osmaniye'de başladı

7

Vali İsa Küçük, Osmaniye'deki anılarını yazdı

8

İnşaat işçisinin acı sonu

9

Osmaniye Eczacı Odası depremzede çocuklar için 23 Nisan etkinliği düzenleyecek

10

Kadirli'de asayiş uygulamalarında yakalanan 32 şüpheliden 14’ü tutuklandı