VALİ DR. ERDİNÇ YILMAZ’DAN KADİRLİ’DEKİ TURP ÜRETİCİLERİNE ZİYARET

VALİ DR. ERDİNÇ YILMAZ’DAN KADİRLİ’DEKİ  TURP ÜRETİCİLERİNE ZİYARET

Osmaniye Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Kadirli ilçemizde turp üreticilerini ve işçilerini ziyaret etti. Vali Yılmaz'ın ziyaretlerinde Kadirli Kaymakamı Ahmet Arık ve Kadirli Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan da yer aldı.

Osmaniye Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Kadirli ilçemizde turp üreticilerini ve işçilerini ziyaret etti. Vali Yılmaz'ın ziyaretlerinde Kadirli Kaymakamı Ahmet Arık ve Kadirli Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan da yer aldı.

Vali Yılmaz, ilk olarak Vayvaylı Köyünde Turp Üreticisi Hakan Küçükcan'a ait tesisi ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Turp Üreticisi Hakan Küçükcan, Vali Yılmaz'a verdiği bilgilerde 3000 dönüm arazide üretim yaptıklarını ifade ederek, kırmızı turp, siyah turp, japon turpu, şalgam turpu, pancar turpunun yanı sıra ıspanak, pırasa, kırmızı lahana ve alabaş üretimi yaptıklarını da kaydetti. Küçükcan, üretimde 150 kişinin, paketlemede de 40 kişinin istihdam edildiğini kaydetti. Vali Yılmaz aldığı bilgilerin ardından üreticimize bol bereketli ürünler diledi.

Vayvaylı Köyü ziyaretinin ardından Yukarı Bozkuyu Köyündeki Türker Öz'e ait kışlık sebze üretim sahasını ziyaret eden Vali Yılmaz, İşletme Sahibi Türker Öz'den bilgi aldı. Turp başta olmak üzere ıspanak, marul, kırmızı pancar, şalgam, lahana, pırasa gibi sebzelerin, toplam 6500 dekarlık bir alanda üretiminin yapıldığını ifade eden İşletme Sahibi Türker Öz, üretimi yapılan kışlık sebzeleri, sebze-meyve halleri vasıtasıyla İstanbul, Ankara, Kayseri, Gaziantep gibi büyükşehirler başta olmak üzere Türkiye genelinde 32 şehre pazarladıklarını kaydetti. Türker Öz, İşletmede ekim-dikim dönemlerinde 300-350 tarım işçisinin çalışmakta olduğunu, bu sayının hasat dönemlerinde 650-700'e ulaştığını söyledi.

Vali Yılmaz İncelemelerinin ardından yaptığı açıklamada "Ülkemizde üretilen turpun %74'ü Osmaniye'mizin Kadirli ilçesinde üretilmektedir. Kadirli ilçemizde 50 Bin dönüm arazide turp üretimi yapılmakta ve bu sektörde yaklaşık 5000 kişi çalışmaktadır. Dolayısıyla turp üretiminin Osmaniye'mize, Kadirli'mize çok büyük ekonomik katkısı olmaktadır. Üreticilerimize bol bereketli ürün diliyorum."diye konuştu.

Vali Dr. Erdinç Yılmaz ziyaretinin son bölümünde Kadirli’de turp yıkama ve paketlemesinin yapıldığı Savrun Çayı kıyısında turp üreticileri ve işçileri ile bir araya geldi. Savrun Çayı kıyısındaki yıkama ve paketleme yerlerini ziyaret eden Vali Yılmaz, Turp Üreticisi Soner Topalhan'dan turpun yıkanma ve paketleme işlemleri hakkında bilgi aldı. Turp işçileri ile bir süre sohbet eden Vali Yılmaz, "Turp, yetiştirilmesinden paketlemesine büyük bir emek istiyor. Üreticilerimize de turpları yıkayıp paketleyen işçi kardeşlerimize de kolaylıklar diliyorum."dedi. Vali Yılmaz, işçilere tatlı ikramında bulundu.

Turp üreticileri ve işçileri, Vali Yılmaz'ın ziyaretinden mutluluk duyduklarını ifade ederek, teşekkür ettiler.

 



Osmaniye 7.12.2020 19:31:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye'de yakalanan terör örgütü PKK/YPG şüphelisi tutuklandı

2

Osmaniye'de yangın söndürme dronu düştü

3

Osmaniye'de 54 kişi tutuklandı

4

Osmaniye Eczacı Odası, kentteki çocuklar için 23 Nisan etkinliği düzenledi

5

Atalan Şelalesi Harika

6

Başkan Uyutmaz'a Ziyaret

7

Öğrencilerden Albak'a Ziyaret

8

Kadirli Belediyesi Kent Lokantası Temelini Attı

9

Osmaniye'de 9 düzensiz göçmen yakalandı

10

Osmaniye'de tekvando şöleni düzenlendi