VALİ DR. ERDİNÇ YILMAZ’IN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

VALİ DR. ERDİNÇ YILMAZ’IN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.

Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.

Vali Yılmaz, mesajında şunları söyledi:

“Hepimiz; “İlk okumayı öğrendiğimizdeki heyecanımızı, okul bahçesinde düştüğümüzde ilk yaramızı saranı, başarılı ve disiplinli olmamız için verilen ödevleri, okuma fişlerini bitirince yakamıza takılan beyaz kurdeleyi”silinmez anılar haline getiren değerli öğretmenlerimizi minnetle hatırlıyoruz. Çünkü Öğretmen: geçmişin öğreticisi,geleceğin kurucusudur.


Her insanın yaşamında önemli izler bırakan, her çocuğun kendi idealleri doğrultusunda, geleceğini şekillendirmesinde rehberlik eden öğretmenlerimizin, severek ve fedakârlık göstererek sürdürdükleri bu kıymetli mesleğin önemi kıyaslanmayacak kadar büyüktür.

 

Eğitim sisteminin temel taşını oluşturan öğretmenlik; emek, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, dünyanın her yerinde en itibarlı ve onurlu mesleklerin başında yer almaktadır.

Mustafa Kemal Atatürk: “Öğretmenler! Yeni nesil sizlerin eseri olacaktır.” sözü ile ülkenin geleceğini gençlere emanet ederken, anahtarını da öğretmenlere vermiştir.

Öğretmenlerimiz, geleceği devralacak çocuklarımızı: milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, bilim ve aklın yol göstericiliğinden ayrılmayan, insana saygılı, sorunlara çözüm üretebilen ve araştıran bireyler olarak yetiştirerek, bu doğrultuda geleceğe hazırlayan kutsal bir görevin mensuplarıdır.

En büyük zenginliğimiz ve geleceğimiz olan çocuklarımızı her türlü bilgi, donanım ve beceriyle zenginleştirerek, çalışkan ve üretken nesiller olarak yetiştirme hedefimizin en önemli dayanağı olan öğretmenlerimizin " 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü bu duygularla kutluyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle başta başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi ve vefat eden öğretmenlerimizi rahmetle yâd ediyor, bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü en kalbi duygularımla kutluyorum. “

 



23.11.2020 17:34:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de düzenlenen 3. Uluslararası Kilikya Ultra Maratonu başladı

2

31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu

3

Alanyaspor-Çaykur Rizespor maçının ardından

4

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, Kahramanmaraş'ta ceviz ve kültür festivalinde konuştu:

5

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Hatay'da narenciye hasadına katıldı

6

Mersin Kızkalesi'nde turizm hareketliliği sürüyor

7

Adanaspor, Çorum FK maçının hazırlıklarını tamamladı

8

Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi'nin 7'nci etabı Antalya'da başladı

9

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Hatay'da sektör temsilcileriyle buluştu:

10

Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen'in attan düşerek hayatını kaybeden kızı toprağa verildi