Vali Dr. Erdinç Yılmaz'ın Malazgirt Zaferi Mesajı

Vali Dr. Erdinç Yılmaz

1071 yılında Malazgirt Meydan Muharebesi’nde bizlere bu vatanı yâr eden,“Size öyle bir vatan aldım ki; ebediyen sizin olacaktır”diyen Sultan Alparslan liderliğindeki Şanlı Türk Ordusu şehit olmayı göze alıp, vatanı kurtarmaya ant içmiş ve sonucunda; kendisinden dört kat daha kalabalık olan Bizans ordusunu yenerek kazandığı bu görkemli zafer, Türk milletinin Anadolu coğrafyasındaki hâkimiyet beratı olmuştur.

Anadolu; tarihin her döneminde uygarlıkların, kültürlerin beşiği, Malazgirt Zaferimizin ardından bin yıla yakın süredir de Türklüğün, gücün, aklın ve inancın merkezi olmuştur. Bayrak Şairimiz Arif Nihat Asya’nın;

“Ezanımdan alışıp tekbire

Buldunuz mutluluk, imanımla

Vatan ettim sizi ey topraklar!

Beş vakit damgalayıp alnımla”dizelerinde dile getirdiği gibi Türk Milleti olarak bugün de istiklalimizin işaretleri olarak semalarımızda yankılanan ezanları ve nazlı nazlı dalgalanan al bayrağı özellikle görmemizin gerisinde işte böyle şevk ve aşk vardır. Bizlere düşen görev, al bayrağımızın dalgalandığı, atalarımızdan bize emanet kalan bu kutsal mirası gelecek kuşaklara şan ve şerefle aktarmaktır.

Türk milletinin birliği, dirliği, istiklali, istikbali ve vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna şehadet şerbetini içen tüm şehitlerimizi, gazilerimizi, Sultan Alparslan'dan Fatih'e ve Atatürk'e uzanan devlet geleneğimizi koruyup yücelten atalarımızı rahmet ve şükranla anar, Malazgirt Meydan Muharebesi'nin 952. Yıldönümünü kutlar, aziz milletimizin birlik ve dirlik içinde ebediyete kadar hür ve bağımsız yaşamasını dilerim.



Osmaniye 25.08.2023 14:28:00 0
Anahtar Kelimeler: . Erdinç Yılmaz' Malazgirt Zaferi Mesajı

İlginizi Çekebilir

1

Şehit Başkomiser Kamuran Üçgül'ün cenazesi, Osmaniye'de toprağa verildi

2

Dr.Korkmaz Tabipler Odasının Yeni Başkanı Oldu

3

Osmaniye'de uçurtma şenliği

4

Adıyaman'daki şehitler göz yaşlarıyla memleketlerine uğurlandı

5

Osmaniye'de 5 düzensiz göçmen yakalandı

6

Hemşehrimiz Şehit Oldu

7

Elektrikli araç sayısı artınca işletmeciler de iş yerlerine şarj üniteleri kurmaya başladı

8

Milli hokeyciler, Avrupa Şampiyonası için Osmaniye'de kampa girdi

9

Özdokur, Başkan Yardımcısı Oldu

10

Karalar'dan Olcar'a Ziyaret