Vali Dr. Yılmaz’ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı

Vali Dr. Yılmaz’ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı

Osmaniye Vali Dr. Erdinç Yılmaz, 15 Temmuz Milli Birlik Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.

Osmaniye Vali Dr. Erdinç Yılmaz, 15 Temmuz Milli Birlik Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.

Vali Yılmaz mesajında şunları söyledi:

 

            “1071’de Sultan Alparslan’la dünyaya ilan ettiğimiz ve o günden bu yana da şehitlerimizin kanlarıyla sulayıp vatan yaptığımız bu topraklarda içeriden ve dışarıdan birçok saldırıyı göğsündeki inançla bertaraf etmiş asil Türk milletinin evlatları, 15 Temmuz’da hain FETÖ/PDY terör örgütünün saldırısını da yine aynı ruh birlik ve beraberlik içinde bertaraf etmiştir.

            15 Temmuz gecesi şanlı milletimiz; devletimize, rengini şehitlerimizin kanından alan Ay yıldızlı bayrağımıza, bağımsızlığımıza ve demokrasimize sahip çıkarak ülküsünden asla taviz vermeyeceğini dünyaya haykırmış, devlet-millet bütünleşmesiyle tarihe altın harflerle nakşedilecek bir zafere imza atmıştır.

            “Tarihin dilinden düşmeyecek olan bu zafer bizimdir.”

Bu zafer; bu anlamlı gün, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın çağrısıyla, inancını, vatanını, milletini, demokrasiyi ve hukuk devletini savunmak üzere milletimizin sokaklara çıktığı, milletin iradesinin üstünde hiçbir güç tanımayan asil Türk milletinin, devletinin yanında yer alarak benzeri görülmemiş bir mücadele örneği gösterdiği, istiklaline ve istikbaline sahip çıktığı gündür.

            Kıymetli Hemşehrilerim;

            Unutmayalım ki atalarımızdan emanet aldığımız bu güzel vatanımızı ve Ay Yıldızlı Şanlı Bayrağımızı korumanın ve yüceltmenin yolu birbirimize kenetlenmekten geçer. Bizlere düşen görevse İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy’un "Sahipsiz vatanın batması haktır, sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır." dizelerinde dile getirdiği şuuru yaşayarak, vatanımızın bekası için gerekirse canımızdan geçmek, birbirimizi daha çok severek kenetlenmek, birlik ve beraberlik içerisinde çok çalışarak, ülkemizi güçlendirmek ve muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşımaktır. 

               Bu vesile ile şanlı geçmişinde olduğu gibi 15 Temmuz’da da kutlu bir destan yazan milletimizin Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken; 15 Temmuz gecesi devletimizin bekası için “Ya İstiklal, Ya Ölüm” diyerek şehadet şerbetini tadan aziz şehitlerimiz ile birlikte tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, milli irademize sahip çıkan başta yiğit Osmaniyeli hemşerilerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.”



Osmaniye 13.07.2023 17:54:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Hemşehrimiz Şehit Oldu

2

Elektrikli araç sayısı artınca işletmeciler de iş yerlerine şarj üniteleri kurmaya başladı

3

Milli hokeyciler, Avrupa Şampiyonası için Osmaniye'de kampa girdi

4

Özdokur, Başkan Yardımcısı Oldu

5

Karalar'dan Olcar'a Ziyaret

6

Cevdetiye MHP Belde Başkanı İstifa Etti

7

Osmaniye’de Toplu Taşıma Araçlarında Klima Ve Genel Temizlik Denetimi

8

Osmaniye'de uyuşturucuyla yakalanan zanlı tutuklandı.

9

Osmaniye’de otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

10

Osmaniye'de toz taşınımı etkili oluyor