VALİ ÖMER FARUK COŞKUN'UN POLİS HAFTASI MESAJI

VALİ ÖMER FARUK COŞKUN

Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 175. Yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Vali Coşkun yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

“Bilgi ve tecrübesiyle bugün çok daha güçlü bir şekilde milletimizin huzurunun teminatı olan Türk Polis Teşkilatımızın kuruluşunun 175. Yılı kutlu olsun.

Güvenlik güçlerimizin çok önemli bir parçası olan Polis Teşkilatımız, ülkemizdeki iç huzur, güven ve istikrar ortamının korunmasındaki en büyük güvencedir. Hukukun üstünlüğünü, insan haklarına saygıyı ve demokratik toplum düzeninin devamını kendine ilke edinen, 175 yıllık bilgi ve deneyimiyle büyük başarılara imza atan Emniyet Teşkilatımız, vatandaşlarımızın çekinmeden, korkmadan başvurabileceği bir güven ve huzur kapısıdır.

Demokrasinin işlerliği, özgürlüklerin korunması ve adaletin tesisi ancak huzur ve istikrar ortamının sürdürülmesiyle sağlanabilir. Gücünü yasalardan ve halktan alan polisimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır.” sözünde belirttiği gibi toplumsal huzur ve istikrarımızın teminatı olmaya devam edecektir.

Her alanda günün gerektirdiği yeniliklere adapte olarak kendini geliştiren ve son teknolojiyi kullanan, suç oluşmadan suçu önlemeye yönelik yaptığı çalışmalarla, tüm dünyada örnek gösterilen Türk Polis Teşkilatı,dün olduğu gibi bugün de büyük fedakârlık, cesaret ve yüksek vazife bilinci içerisinde terörle mücadelede ortaya koyduğu başarıyla hepimizi gururlandırmış olup bu gün corona virüsüne karşı vermiş olduğumuz mücadelede de halkımızın sağlığı ve güvenliği için yine büyük bir özveri ve fedakârlık göstererek çalışmalarını sürdürmektedir.

Emniyet Teşkilatımızın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, milli ve manevi değerlerinden, tarihinden ve milletinden aldığı güçle topluma güven veren hizmetlerini en iyi şekilde yerine getirmeye devam edeceğine olan inancımız tamdır.”

Bu duygularla başta Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğümüzün personeli olmak üzere; Tüm Türk Polis Teşkilatı’nın 175. Kuruluş yıl dönümünü ve 10 Nisan Polis Günü'nü kutluyor; Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kahraman gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum. Görevi başında bulunan tüm polislerimize ve ailelerine de sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum."

 



Osmaniye 9.04.2020 20:06:00 0
Anahtar Kelimeler: FARUK COŞKUN' POLİS HAFTASI MESAJI

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye İl Özel İdaresi araç filosuna 10 yeni araç

2

Osmaniyeli şehidin çocuklar için istediği şenlik, yerine getirildi! 

3

Osmaniye’de devrilen motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

4

Osmaniye'de TCDD'ye ait demir korkulukları çalan 5 şüpheli yakalandı

5

Erkekler Açık Alan Hokey Süper Lig 1. etap maçları, Osmaniye'de başladı

6

Vali İsa Küçük, Osmaniye'deki anılarını yazdı

7

İnşaat işçisinin acı sonu

8

Osmaniye Eczacı Odası depremzede çocuklar için 23 Nisan etkinliği düzenleyecek

9

Kadirli'de asayiş uygulamalarında yakalanan 32 şüpheliden 14’ü tutuklandı

10

Osmaniye’de konteyner evleri yanan depremzede çift, yardım bekliyor