Vali Yılmaz: Osmaniye huzurlu kent olacak

Vali Yılmaz: Osmaniye huzurlu kent olacak

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, halkın huzurunu kaçıranlara, suçtan beslenenlere, hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerine ve çetelere göz açtırmayacaklarını söyledi.

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, halkın huzurunu kaçıranlara, suçtan beslenenlere, hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerine ve çetelere göz açtırmayacaklarını söyledi. 2024 yılı Şubat ayında Polis ve Jandarma sorumluluk bölgesinde meydana gelen asayiş ve güvenlik olayları konusunda açıklamalarda bulundu. Yılmaz, İl genelinde Polis ve Jandarma sorumluluk bölgesinde meydana gelen asayiş ve güvenlik olayların değerlendirilmesi amacıyla Mülki İdare Amirleri, Emniyet ve Jandarma birimleri ve ilgili Kurum Amirlerinin katılımlarıyla “Asayiş ve Koordinasyon Toplantısı” gerçekleştirildiğini ifade etti. Vali Yılmaz, Toplantıda Genel Güvenlik, Asayiş, Uyuşturucu ile Mücadele, Kaçakçılık, Düzensiz Göçmen ile Mücadele, Terör ve Trafik konuları ele alındığını, Osmaniye’nin daha huzurlu ve güvenli bir şehir olması için alınan tedbirler, yürütülen faaliyetler ve elde edilen başarılar hakkında genel değerlendirme yapıldığını belirtti.
ŞUBAT AYINDA ARANAN 757 ŞAHIS YAKALANDI
Vali Dr. Erdinç Yılmaz, aranan şahıslar  konusunda yapılan çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi, "İlimiz genelinde 2024 yılı Şubat ayında toplamda 235 Bin 841 şahsın sorgulamasının yapıldığı, 5-10 yıl arası aranması olan 20 şahıs, 10 Yıl ve üzeri aranması olan 10 şahıs da dahil olmak üzere yapılan sorgulamalar sonucunda çeşitli suçlardan aranması olan toplam 757 şahıs yakalanarak adli mercilere teslim edilmiştir. Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla Asayiş, Uyuşturucu, Kaçakçılık, Düzensiz Göçmen ve Terör konuları başta olmak üzere her türlü suç, organize oluşumlar ve terör örgütleri ile mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. Ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de sokaklarımızın ve evlerimizin huzurunu sağlamaya yönelik faaliyetler yapmaya devam edecek, Şehrimizin huzurunu bozmaya yönelik kimseye fırsat vermeyeceğiz.” dedi.
İKİ AYRI SUÇ ÖRGÜTÜ ÜYELERİNE OPERASYON
Vali Erdinç Yılmaz, 4 Mart’ta düzenlenen “Mahzen-3” operasyonu hakkında da bilgi verdi. Vali Yılmaz, "Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğümüzce Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde yapılan kapsamlı çalışmalar sonucunda İlimiz merkezinde elebaşılığını Murat Özdemir ve Cengiz Arslan isimli şahısların yaptığı 2ayrı organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma,Silahla kasten öldürmeye teşebbüs,Silahla tehdit ve kasten yaralama,İş yeri ve ikamet kurşunlama,Çok sayıda ruhsatsız silah yakalatma,Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması ve görevli memura mukavemet gösterme,Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapmak suçlarını işledikleri tespit edilmiştir.” Dedi.
57 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI
 Vali Yılmaz, “Organize suç örgütlerinin çökertilmesine yönelik olarak 04.03.2024 tarihinde 1 polis helikopteri, 88 ekip, 320 personel ve 9 Özel Harekat Timi’nin katılımlarıyla Osmaniye, Adana ve Gaziantep illerinde eş zamanlı olarak “Mahzen-3” operasyonu gerçekleştirilmiş, 57 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Operasyon sonucunda;61 adet ruhsatsız tabanca,32 adet tüfek,1.5 Kilogram muhtelif uyuşturucu madde,Çok sayıda mermi ve çok miktarda para ele geçirilmiştir.Osmaniye’mizde halkımızın huzurunu kaçıranlara, suçtan beslenenlere, hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerine ve çetelere göz açtırmayacağız.” dedi. 



Osmaniye 6.03.2024 16:02:00 0
Anahtar Kelimeler: Yılmaz: Osmaniye huzurlu olacak

İlginizi Çekebilir

1

Hemşehrimiz Şehit Oldu

2

Elektrikli araç sayısı artınca işletmeciler de iş yerlerine şarj üniteleri kurmaya başladı

3

Milli hokeyciler, Avrupa Şampiyonası için Osmaniye'de kampa girdi

4

Özdokur, Başkan Yardımcısı Oldu

5

Karalar'dan Olcar'a Ziyaret

6

Cevdetiye MHP Belde Başkanı İstifa Etti

7

Osmaniye’de Toplu Taşıma Araçlarında Klima Ve Genel Temizlik Denetimi

8

Osmaniye'de uyuşturucuyla yakalanan zanlı tutuklandı.

9

Osmaniye’de otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

10

Osmaniye'de toz taşınımı etkili oluyor