Vali Yılmaz: Suç, organize oluşumlar ve terör örgütleriyle mücadelemiz kararlılıkla devam edecek

Vali Yılmaz: Suç, organize oluşumlar ve terör örgütleriyle mücadelemiz kararlılıkla devam edecek

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, son bir ay içerisinde polis ve jandarma sorumluluk bölgesinde, narkotik, asayiş, göçmen kaçakçılığı, terör, trafik ve aranan şahıslar konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, son bir ay içerisinde polis ve jandarma sorumluluk bölgesinde, narkotik, asayiş, göçmen kaçakçılığı, terör, trafik ve aranan şahıslar konusunda değerlendirmelerde bulundu. Vali Yılmaz, “Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla her türlü suç, organize oluşumlar ve terör örgütleri ile mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir.” Dedi. 
Osmaniye il genelinde Polis ve Jandarma sorumluluk bölgesinde meydana gelen asayiş ve güvenlik olayların değerlendirilmesi amacıyla Mülki İdare Amirleri, Emniyet ve Jandarma birimlerive ilgili Kurum Amirlerinin katılımlarıyla “Asayiş ve Koordinasyon Toplantısı” gerçekleştirildi. Vali Yılmaz Başkanlığında düzenlenen toplantıda Genel Güvenlik, Asayiş, Uyuşturucu İle Mücadele, Kaçakçılık, Düzensiz Göçmen ile Mücadele, Terör ve Trafik konuları ele alınarak, Osmaniye’mizin daha huzurlu ve güvenli bir şehir olması için alınan tedbirler, yürütülen faaliyetler ve elde edilen başarılar hakkında genel değerlendirme yapıldı. 
Toplantı sonunda açıklama yapan Vali Erdinç Yılmaz, “2024 yılı Ocak ayında ilimiz genelinde 1676asayiş olayı meydana gelmiş,1157 kişi yakalanmış, 94 kişi ise tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.Meydana gelen 1676 olayın 1496’sıaydınlatılmıştır. Asayiş suçlarında aydınlatılma oranı yüzde 89 olup geçen yılın aynı dönemine kıyasla aydınlatılma oranında yüzde 4 artış meydana gelmiştir.Asayiş olayları neticesindeson bir ay içerisinde 20 Av Tüfeği, 41 Tabanca, 9 Kurusıkı Tabanca ve 1 adet uzun Namlulu Tüfek ele geçirilmiştir. Geçen yılın aynı dönemine kıyasla ele geçirilen tabanca sayısında yüzde 11 oranında artış yaşanmıştır.” Dedi. 
Vali Yılmaz,  ocak ayında “Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti” suçlamasıyla 11 organizatörşüphelinin yakalandığını, 8’inin tutuklandığını ve yapılan kontroller sonucunda 78 düzensiz göçmenin yakalandığını kaydetti. Vali Yılmaz, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yakalanan düzensiz göçmen sayısında yüzde 129 oranında artış söz konusu olduğunu vurguladı. 
Kaçakçılık Suçları ilgili olarak, yılın ilk ayında meydana gelen 51 olayda 21 bin 377 adet sigara, 1 Milyon 815 Bin 710 adet makaron, 18 adet cep telefonu, 487 adet paket tütün, 7 Bin adet puro ve 2 bin 331 adet elektronik sigara ele geçirildiğini belirtti. Yılmaz, geçen yılın aynı dönemine kıyasla gümrük kaçağı sigarada yüzde 53, elektronik sigarada ise yüzde 718 oranında ele geçirilen malzemelerde artış meydana geldiğini belirtti. Vali Yılmaz, “Organize Suçlar ile ilgili olarak 2024 yılı Ocak ayında 10 olay meydana gelmiş olup, 19 adet tabanca, 1 adet av tüfeği, 18 adet şarjör, 44 adet tabanca fişeği ve 6 adet silah aksamı ele geçirilmiştir.” Dedi. 
TERÖR SUÇUNDAN 10 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Erdinç Yılmaz, terörle mücadele ile ilgili olarak, PKK/KCK Terör Örgütü faaliyetleri kapsamında 17 şüpheli şahıs yakalandığını, bu şahıslardan10’unun tutuklanarak cezaevine teslim edildiğini, FETÖ/PDY Terör Örgütü faaliyetleri kapsamında ise 4şüpheli şahsın yakalandığını kaydetti. 
Narkotik Suçlarla ile ilgili 2024 yılı Ocak ayında il genelinde meydana gelen167 olayda 185 şüphelinin yakalandığını ve 23’ünün tutuklandığını ifade eden Vali Yılmaz, “23 şahıs ise tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir. Ayrıca Narkotik suçlarından aranması olan 21 şahıs yakalanmış olup geçen yılın aynı dönemine kıyasla aranan şahısların yakalanmasında yüzde 62 artış yaşanmıştır.Ele geçirilen narkotik maddelere bakıldığında, 2024 yılı Ocak ayında 22.7kilo esrar ve türevleri,431.3kilo bonzai olarak tabir edilen Sentetik Kannabinoid,4.8 KG Metamfetamin, 810 gram eroin ve 3496 adet Sentetik Ecza ele geçirilmiştir. Geçen yılın aynı dönemine kıyasla ele geçirilen uyuşturucu maddelerde yüzde binleri bulan oranda artış gözlenmiştir.Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini sağlamakamacıyla Asayiş, Uyuşturucu, Kaçakçılık, Düzensiz Göçmen ve Terör konuları başta olmak üzere her türlü suç, organize oluşumlar ve terör örgütleri ile mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. Ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de sokaklarımızın ve evlerimizin huzurunu sağlamaya yönelik faaliyetler yapmaya devam edecek, Şehrimizin huzurunu bozmaya yönelik kimseye fırsat vermeyeceğiz.” Dedi. 



Osmaniye 9.02.2024 15:39:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Özdokur, Başkan Yardımcısı Oldu

2

Karalar'dan Olcar'a Ziyaret

3

Cevdetiye MHP Belde Başkanı İstifa Etti

4

Osmaniye’de Toplu Taşıma Araçlarında Klima Ve Genel Temizlik Denetimi

5

Osmaniye'de uyuşturucuyla yakalanan zanlı tutuklandı.

6

Osmaniye’de otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

7

Osmaniye'de toz taşınımı etkili oluyor

8

Osmaniye'de "KVKK Okulda Projesi" etkinliği düzenlendi

9

Osmaniye'de yakalanan terör örgütü PKK/YPG şüphelisi tutuklandı

10

Osmaniye'de yangın söndürme dronu düştü