Vali Yılmaz: Uyuşturucu ile Mücadelede Gözümüz Olun

Vali Yılmaz: Uyuşturucu ile Mücadelede Gözümüz Olun

Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, vatandaşlarımızdan İçişleri Bakanlığımız koordinesinde Emniyet Genel Müdürlüğünce hazırlanan UYUMA uygulamasını telefonlarına indirerek, uyuşturucu ile mücadeleye destek vermelerini istedi.

Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, vatandaşlarımızdan İçişleri Bakanlığımız koordinesinde Emniyet Genel Müdürlüğünce hazırlanan UYUMA uygulamasını telefonlarına indirerek, uyuşturucu ile mücadeleye destek vermelerini istedi.

UYUMA projesinin, teknolojik imkânlar aracılığıyla uyuşturucu ile mücadelede vatandaş duyarlılığını oluşturmak, toplumsal sorumluluk bilincine uygun şekilde ve daha etkin hale getirmek suretiyle kalıcı ve güçlü bir mücadele ortamı oluşturmak amacıyla hazırlandığını belirten Vali Yılmaz, bu proje ile uyuşturucu suçlarına daha seri müdahale imkânı sağlanmasının hedeflendiğini kaydetti.

UYUMA uygulamasının, akıllı telefonlardan Google Play Store ve Apple Sanal Mağazalarından ücretsiz olarak temin edilebileceğini ifade eden Vali Yılmaz,  “Uygulamanın önemli özelliklerinden biri ise bildirim yapanın kimlik bilgilerinin kesinlikle gizli kalması ve soruşturmanın hiçbir aşamasında üçüncü kişiler tarafından kesinlikle bilinmeyecek olmasıdır. Uygulamayı telefonlarına indiren vatandaşlarımız, kişisel bilgilerini sisteme kaydettikten sonra uygulamayı kullanmaya başlayacaklardır. Sokakta gördüğü uyuşturucu ticaretini polise bildirmek isteyen vatandaşlarımız, uygulamadaki butona basarak ihbarda bulunabilecektir. Sisteme konum bilgisi ile birlikte düşen bu ihbar bölgeye en yakın ekibe iletilecektir. İhbarcının kimliği kesinlikle gizli tutulacaktır”diye konuştu.

Uyuşturucu madde kullanımının toplum açısından büyük bir tehdit ve tehlike oluşturduğuna dikkat çeken Vali Yılmaz, uyuşturucu ile etkin mücadelede kolluk kuvvetlerinin suç ile mücadelesi kadar, toplumumuzun bu konuda bilinçlendirilmesinin büyük önem taşıdığını söyledi.

Haber- Ali Celal KAYMAK - OSMANİYE



Osmaniye 18.02.2021 20:41:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Isparta'da iki otomobilin çarpışması sonucu 3 kişi yaralandı

2

SDÜ'de hareket halindeki elektrikli araçlar için kablosuz şarj projesi tasarlandı

3

TRT Çukurova Bölge Müdürü Fatih Doğru AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

4

Osmaniye’de asansör boşluğuna düşen Hürü Toklu hayatını kaybetti

5

Eskişehir’e atanan Vali Erdinç Yılmaz’a veda

6

Osmaniye merkezli kaçakçılık operasyonu: 5 tutuklama, 60 Milyon TL’lik malvarlığına el konuldu

7

Limak Holding'in "Yarını İnşa Etmek" paneli Davos'ta düzenlendi

8

Bu hafta yurtta Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı hava etkili olacak

9

Antalya İl Emniyet Müdürü Zaimoğlu, "Basın Sohbetleri" programına katıldı

10

Kahramanmaraş'ta uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli tutuklandı