Vali Yılmaz: Uyuşturucu ile mücadelede operasyonlar devam edecek

Vali Yılmaz: Uyuşturucu ile mücadelede operasyonlar devam edecek

Osmaniye Valisi Erinç Yılmaz, son bir ay içerisinde polis ve jandarma sorumluluk bölgesinde, narkotik suçlarla ile ilgili olarak meydana gelen 145 olayda 166 şüphelinin yakalandığını, 21’inin ise tutuklandı.

Osmaniye Valisi Erinç Yılmaz, son bir ay içerisinde polis ve jandarma sorumluluk bölgesinde, narkotik suçlarla ile ilgili olarak meydana gelen 145 olayda 166 şüphelinin yakalandığını, 21’inin ise tutuklanarak cezaevine teslim edildiğini söyledi. Vali Yılmaz, uyuşturucu ile mücadele kapsamında son zamanlarda yapılan başarılı operasyonlara hız kesmeden devam edileceğini, başta gençler olmak üzere vatandaşları uyuşturucu illetinden korumak amacıyla mücadeleye kararlılıkla devam edeceklerini vurguladı. 
Vali Erdinç Yılmaz, polis ve Jandarma sorumluluk bölgesinde meydana gelen asayiş ve güvenlik olayların değerlendirilmesi amacıyla Emniyet ve Jandarma Birimlerinin katılımlarıyla “Asayiş ve Güvenlik Toplantısı” gerçekleştirildi. Toplantıda Asayiş, Narkotik, Kaçakçılık, Düzensiz Göçmen ile Mücadele, Terör ve Trafik konuları ele alınarak, vatandaşların güvenliği ve genel refahı için yürütülen projeler, alınan tedbirler ve elde edilen başarılar hakkında genel değerlendirme yapıldı.
ASAYİŞ OLAYLARINDA 1132 KİŞİ YAKALANDI
Vali Yılmaz, 15 Aralık-15 Ocak tarihleri arasındapolis ve jandarma sorumluluk bölgesinde, il genelinde 1790 asayiş olayı meydana geldiğini, 1132 kişinin yakalandığını, 117 kişinin tutuklanarak cezaevine teslim edildiğini söyledi. Meydana gelen 1790 olayın1592’sinin aydınlatıldığını kaydeden Vali Yılmaz, “Ayrıca Asayiş olaylarında 28 Av Tüfeği, 53 Tabanca, 16 Kurusıkı Tabanca, 1 adet uzun Namlulu Tüfek ve 118 tabanca mühimmatı ele geçirilmiştir.” Dedi. 
46 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI
Göçmen Kaçakçılığı ile ilgili olarak “Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti” suçlamasıyla 3 organizatörşüphelinin yakalanarak tutuklandığını ifade eden Vali Yılmaz, “46 düzensiz göçmen yakalanmıştır. İlimiz sınırları dahilinde Göçmen Kaçakçılığı suçunun önlenmesi, Düzensiz Göçmenlerin yakalanarak sınır dışı edilmesi konularında mücadele kararlılıkla devam edecektir.Kaçakçılık Suçları ilgili olarak, 58 olayda 21 Bin 623 paket sigara, 1 Milyon 62 Bin 930 adet makaron, 124 adet cep telefonu, 591 paket tütün, 340 adet elektronik sigara, 80 adet sikke, 15 adet kazı malzemesi ve 2 adet detektör ele geçirilmiştir.” Diye bilgi verdi.
 TERÖRLE MÜCADELE KARARLILIKLA SÜRECEK
Terörle Mücadele ile ilgili bilgiler de veren Vali Yılmaz şunları kaydetti: “PKK/KCK Terör Örgütü faaliyetleri kapsamında 7 şüpheli şahıs yakalanmış, yakalanan 7 kişiden 5’i tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir. FETÖ/PDY Terör Örgütü faaliyetleri kapsamında 6 şahıs yakalanmış, Dini İstismar Eden Terör Örgütleri faaliyetleri kapsamında ise 4 şüpheli şahıs yakalanmış, yakalanan 4 kişiden 1’i tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir. DEAŞ Terör Örgütü faaliyetleri kapsamında 1 şüpheli şahıs yakalanmış ve tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir. Terör örgütlerinin faaliyetlerinin tespiti ve önlenmesi adına mücadele kararlılıkla devam edecektir.”
NARKOTİK SUÇLARDAN 21 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Polis ve Jandarma sorumluluk bölgesinde, Narkotik Suçlarla ile ilgili olarak il merkezinde meydana gelen 145 olayda 166 şüphelinin yakalandığını ve bunlardan 21’inin tutuklandığını belirten Vali Erdinç Yılmaz, “Ayrıca Narkotik suçlarından aranması olan 23 şahıs yakalanmıştır.  Ele geçirilen narkotik maddelere bakıldığında, 93.22 kiloSkunk, 346,37kilo Esrar, 1.49kiloBonzai olarak tabir edilen Sentetik Kannabinoid, 3.97kiloMetamfetamin, 3 bin 444 adet Sentetik Ecza ele geçirilmiştir.Uyuşturucu ile mücadele kapsamında son zamanlarda yapılan başarılı operasyonlar hız kesmeden devam edecek, başta gençlerimiz olmak üzere vatandaşlarımızı uyuşturucu illetinden korumak amacıyla mücadele kararlılıkla devam edecektir.” Dedi. 
Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Trafik Denetimleri ile ilgili olarak 207 yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazası meydana geldiğini, kazalarda 150 kişinin yaralandığını,trafik denetimlerde 54 Bin 120 adet aracın sorgulandığını, 383adet aracın trafikten men edildiğini belirterek, “9 Bin 305 adet cezai işlem uygulandığı tespit edilmiştir. İlimizde vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için çalışmalarımız gayretle devam etmektedir.” Diye konuştu. 



Osmaniye 25.01.2024 17:36:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Özdokur, Başkan Yardımcısı Oldu

2

Karalar'dan Olcar'a Ziyaret

3

Cevdetiye MHP Belde Başkanı İstifa Etti

4

Osmaniye’de Toplu Taşıma Araçlarında Klima Ve Genel Temizlik Denetimi

5

Osmaniye'de uyuşturucuyla yakalanan zanlı tutuklandı.

6

Osmaniye’de otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

7

Osmaniye'de toz taşınımı etkili oluyor

8

Osmaniye'de "KVKK Okulda Projesi" etkinliği düzenlendi

9

Osmaniye'de yakalanan terör örgütü PKK/YPG şüphelisi tutuklandı

10

Osmaniye'de yangın söndürme dronu düştü