Valilik, harita ile gösterdiği yerlerde ’zorunlu maske’ denetimini başlattı

Valilik, harita ile gösterdiği yerlerde ’zorunlu maske’ denetimini başlattı

Valilik, harita ile gösterdiği yerlerde ’zorunlu maske’ denetimini başlattı

Korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında maske kullanmanın zorunluğu olduğu yerleri harita ile gösteren Kırıkkale Valiliği, denetimleri bugün itibariyle başlattı. Polis ekiplerince gerçekleştirilen denetimlerde, maske takmayan ve sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu vatandaşlara tutanak tutuldu.
Korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında maske takma zorunluğu getirilen illerden bir tanesi de Kırıkkale oldu. Valilik, resmi web sitesi ve sosyal medya hesaplarından maskesiz dolaşmanın yasak olduğu yerleri gösteren bir harita paylaştı. İl Hıfzıssıhha Kurulunca alınan kararlar çerçevesinde, bugünden itibaren kent merkezinde belirlenen bazı cadde ve meydanlarda vatandaşların maskesiz gezmesine izin verilmedi.
Uzun bir aranın ardından 15-20 yaş arası gençlerin de dışarı çıkmasıyla ve havanın da güneşli olması nedeniyle kentin en işlek yeri olan Zafer Caddesi’nde yoğunluk yaşandı. İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, cadde ve meydanlarda maskesiz gezen vatandaşlara ve kısıtlamanın yeniden başladığı saatten itibaren evlerine gitmeyen 15-20 yaş arasındaki gençler hakkında tutanak tuttu. Banka önünde bekleyen, caddede yan yana yürüyen ve banklarda oturan vatandaşlara da sosyal mesafe kuralı sık sık hatırlatıldı. Kalabalığın oluşmaması için çaba gösteren ekipler, araçlardan da anonslar yaparak vatandaşlara uyarılarda bulundu.


Yurt Dünya 15.05.2020 17:19:03 0

İlginizi Çekebilir

1

Serik’te minibüs sulama kanalına düştü

2

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bulut, Adana'da açıklama yaptı:

3

Samandağ ilçesinde devrilen otomobildeki 2 kişi yaralandı

4

AK Parti Tarsus İlçe Başkanlığına atanan Fevzi İnan görevine başladı

5

Serik'te park halindeki kamyonda yangın çıktı

6

Yüreğir Devlet Hastanesi GES projesiyle enerji giderlerinde yaklaşık yüzde 25 tasarruf sağlıyor

7

Muhtarın devlet desteğiyle kurduğu zeytinyağı üretim tesisi mahallelinin geçim kaynağı oldu

8

Atılım Üniversitesi "Ankara Turizmi" paneline ev sahipliği yaptı

9

Çatlak seramik kap ve kupalar bakteri üretme riski taşıyor

10

Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Tamura Kahramanmaraş'ta ziyaretlerde bulundu