Van’da Kürt edebiyatının 3 önemli eserinin basımı yapıldı

Van’da Kürt edebiyatının 3 önemli eserinin basımı yapıldı

Van’da Kürt edebiyatının 3 önemli eserinin basımı yapıldı

Van Büyükşehir Belediyesi, Kürt edebiyatında önemli bir yere sahip olan Ahmed-i Hani’nin "Mem-u Zin", Ahmed-i Ceziri’nin "Divan” ve Faki-yi Teyran’ın "Divan" eserlerinin basımını gerçekleştirdi.
Millet bilinci ve Anadolu’nun zengin kültürünü tüm renkleriyle gelecek yüzyıllara taşımak isteyen Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığının yayınlarından olan Kürt edebiyatının 3 nadide eserini envanterine kattı. Daha öncede 27 eserin basımını gerçekleştiren Van Büyükşehir Belediyesi, son olarak Ahmed-i Hani’nin "Mem-u Zin", Ahmed-i Ceziri’nin "Divan” ve Faki-yi Teyran’ın "Divan" eserlerinin basımını gerçekleştirerek basımı yapılan kitap sayısını 30’a çıkarttı.
Kitaplar Kürtçe ve Türkçe olarak 2 dilde okuma imkânı sunarken, yazarların ilmini, irfanını, hoşgörüsü ve edebi derinliğini her sayfasında okurlarıyla buluşturuyor.
Kitap serisine sahip olmak isteyen vatandaşların Türkiye’nin dört bir yanındaki kütüphanelerde rahatlıkla ulaşabileceği bildirildi.


Güncel 30.05.2023 14:56:52 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da 26 yıl kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı

2

Antalya Ticaret Borsası Başkanı Çandır, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

3

Antalya'da tarihi eser niteliğinde 3 kitap ve 18 obje ele geçirildi

4

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hacısüleyman, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

5

Adana'da adaptasyon yeteneği ve lif kalitesi yüksek yeni pamuk çeşidi geliştirildi

6

Antalya'da eşinden boşanan kişi 8 kurban kestirdi

7

Gelidonya Feneri denizcilere ışık olmayı sürdürüyor

8

Jandarmanın durdurduğu TIR’ın dorsesinden 1 milyon 600 bin makaron çıktı

9

Osmaniye Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti görevine başladı

10

Antalya'da üreticiler seralarda zirai don nöbeti tutuyor