Van’ın farklı lezzeti: Tuzlu balık

Van’ın farklı lezzeti: Tuzlu balık

Van’ın farklı lezzeti: Tuzlu balık

Van’da av yasağının başladığı dönemde ve kış aylarında tüketilen tuzlu inci kefali balığı özellikle il dışından büyük ilgi görüyor.
Van Peynirciler Çarşısı esnafı tarafından hazırlanarak satılan tuzlu balıklar, Van Gölü’nde yaşayan inci kefali balığından yapılır. Genellikle avlanmanın yasak olduğu dönem için hazırlanan balıklar, temizlendikten sonra leğende tuzlanarak üç gün bekletiliyor. Bu süre zarfında tuzlanmış balığın üzerine bozulup, kokuşmasını önlemek amacıyla acı yaprak denen bir bitki konularak muhafaza edilir. Üçüncü günün sonunda temiz suyla yıkandıktan sonra süzülmeye alınan balıklar, kasa ya da dibi delinmiş bir bidona karınları bir birine değmeyecek şekilde dizildikten sonra üstünü tamamen kapatacak kadar tuz dökülerek serin yerde muhafaza edilir.
Kilogram fiyatının bu yıl 50 TL olduğu tuzlu balıklara ilginin olduğunu belirten satıcılar, siparişe göre balıkların il dışına ve yurt dışına kargo ile gönderilebileceğini ifade ettiler.


Güncel 11.05.2023 10:30:51 0
Anahtar Kelimeler: van’ın farklı lezzeti: tuzlu balık

İlginizi Çekebilir

1

Futbol: Trendyol 1. Lig

2

Karsan, ILO ve Borçelik işbirliğiyle meslek liselerindeki kız öğrencileri iş hayatına hazırlayacak

3

Hatay'da "Desenlerde Çoğalan Kültürel Hafıza ve Dayanışma Projesi" etkinliği düzenlendi

4

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeybek, Muhittin Böcek'i cezaevinde ziyaret etti

5

ÜNLÜ & Co Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi yeni dönemine başladı

6

"Elmacı Dede" Hatay'dan aldığı mandalinaları Mehmetçiğe ulaştıracak

7

Osmaniye’nin Toprakkale ilçesinde trafik kazası: 6 yaralı

8

Medicana'dan yeni H3N2 grip varyantı uyarısı

9

Antakya'da sis etkili oldu

10

Osmaniye’de otobüste 277 kaçak cep telefonu ele geçirildi