VATAN VE MİLLET İÇİN CANINI HİCE SAYAN UZMAN JANDARMALARIN HAKLARI NEDEN VERİLMİYOR?

VATAN VE MİLLET İÇİN CANINI HİCE SAYAN UZMAN JANDARMALARIN HAKLARI NEDEN VERİLMİYOR?

UZMAN JANDARMALAR KİMDİR?

Uzman Jandarmalar; Sadece Jandarma Genel Komutanlığı kadrolarında görevli emekli ve çalışanı ile birlikte 30.000 mevcudu bulunan Jandarma Genel Komutanlığı emrinde görev yapan Subay, Astsubaylar gibi “MUVAZZAF’’ (3) üç RÜTBELİ personelden biri olan Jandarmanın bel kemiği en öndeki yüzü,vatandaşa açılan kapısı, vatandaşın dostu kardeşi dermanı olan, Hırsızların, arsızların, Hainlerin, kalleşlerin, PKK VE FETÖ gibi eli kanlı terör örgütlerinin her zaman karşısında  korkulu rüyası olan kahraman UZMAN JANDARMA dır..

 3466 Sayılı Kanuna tabi Uzman Jandarmalar Jandarma Okullar komutanlığına bağlı Uzman Jandarma okulunun başarı ile bitirenler kıtalarda atanarak görev başı yapmaktayız. Jandarma Astsubaylarla aynı eğitimi aldık, Birebir aynı dersleri gördük, Eğitim seviyemiz aynı, subay ve astsubayda olduğu gibi mecburi hizmet yılı bizlerde de 15 yıldır.

2012 yılında bizlerinde bir anlam veremediğimiz şekilde Uzman Jandarma Okulu birden bire kapatılmış ve kadrolarımız astsubay kadrolarına dönüştürülerek astsubay kadrolarında çalıştırılmaya başlanılmıştır. Astsubay kadrolarında çalışmamıza rağmen bizlere halen çalıştığımız kadronun hakları verilmesi gerekirken çalıştığımız kadrolarımıza göre özlük haklarımızın verilmeyip rütbemize göre özlük haklarımızın verildiğinden dolayı mağduriyetler yaşanmaktadır.

Kurumumuz içinde 3’üncü sınıf personel muamelesi gören, hizmet görev denince en önde tutulup hak hukuk denildiğinde hiç dikkate alınmayan bir statüdeyiz.

       30 yıldır Çözülemeyen Başlıca taleplerimiz;

Uzman Jandarmalar olarak haklı gerekçeler göstererek bir üst statü olan astsubay statüsüne geçmek istiyoruz.

Uzman Jandarma Okulunun fili hizmetten sayılması,

3600 Ek Gösterge,

Uzman Jandarma ve Uzman Erbaş isim benzerliği nedeniyle isim değişikliği ve Rütbe işaretlerinin yeniden düzenlenmesi ve değiştirilmesi,

1.    2012 Yılında Uzman Jandarma Okulu, sizleri Astsubay yapacağız diyerek kapatılmıştır. Uzman Jandarma alımına son verilmiş olup Uzman Jandarma kadroları kapatılarak Astsubay kadrolarına dönüştürülmüş olupatamalarımız Astsubay kadrolarına yapılmıştır. Uzman Jandarmalar Jandarma Astsubay kadrolarına asaleten ataması yapılarak görevlendirilmektedir. Bu atamaların haricinde ikiz-üçüz görevler ile değişik birimlerde de görevlendirilmektedir..

Sorunlarımızın kökten çözüm noktasında, çalışan ve emeklisi ile birlikte yaklaşık 30.000 kişi mevcudu olan Uzman Jandarmaların aynı geçmişte olduğu gibi, temditli ve uzatmalı çavuşların, bir gecede Astsubay yapıldığı gibi, bekçilerin hiçbir durumuna bakılmaksızın bir gecede polis yapıldığı gibi, bir çoğunun okuma yazması dahi olmayan Bir milyon taşeron işçisinin bir çok prosedür şartları olan devlet kadrolarına atana biliniyorsa,  şu an kadroları kapatılan Uzman Jandarmaların Jandarma Genel Komutanlığı elinde hazır yetişmiş görevinin bilincinde bulunan teşkilatımıza çanları pahasına gözünü kırpmadan yıllardır geçesini gündüzüne katarak fedakârca çalışan Uzman Jandarmaların bir üst statü olan Astsubaylığageçmesi ahde vefanın gereği en doğal hakkıdır.

Jandarma Akademi Komutanlığına Sivilden Ön lisans ve Lisans mezunu alınarak üç aylık bir eğitim ve öğretim verilmek sureti ile Astsubay Çavuş olarak yetiştirilerek kıtalar gönderildiği ve kıtalarda sorunlar yaşandığı bilinen bir gerçektir.

J. Gn. K. Lığında görevli görevinin bilinci içerisinde hazır yetişmiş bulunan tüm Uzman Jandarmaların emeklisi ile birlikte bir üst statü olan Astsubay statüsüne geçirilmesi konusunda siz sayın komutanlarımızdan yardımlarınızı ve desteklerinizi talep ediyoruz.

Bizler Astsubaylar gibi Jandarma Okullar Komutanlığı bünyesinde Uzman Jandarma Okulunda bir yıllık eğitim süresi sonucunda Uzman Jandarma olarak mezun olup kıtalara gönderilen muvazzaf personeliz. Ancak Astsubayların bir yıllık askeri okulda geçen süreleri fili hizmetten sayılırken, Uzman Jandarmaların askeri okulda geçen eğitim süreleri fili hizmetten sayılmamaktadır.Uzman Jandarmalar aleyhinde bir eşitsizlik yaşanmaktadır. Bu eşitsizliğin giderilmesi için 5510 sayılı SGK kanununa eklenerek hak mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.

2. Gece gündüz demeden vatanı ve milleti için en ücra köşelerde vatanın her köşesinde aziz bayrağı uğruna şehit ve gazi olan, Önlisans, Lisans, Yüksek lisans ve Doktora yapmış (Muvazzaf) Uzman Jandarmalar3600 Ek göstergeye yükseltilmelerini istiyorlar..

3. Bizler için en önemli konulardan bir tanesi Jandarma Genel Komutanlığı emrinde görevli 3466 sayılı kanuna tabi “muvazzaf” Uzman Jandarmaların 3269 sözleşmeli Uzman Erbaş kanuna tabi Jandarma Uzman Erbaşları ile “UZMAN” isim benzerliğinden dolayı sık sık karıştırılmakta ve özlük hakları düzenlenmesinde mağduriyetler yaşanmaktadır.

    Oysaki Uzman Jandarmaların, Uzman Erbaşlarla kanunumuzun, statümüzün ve aldığımız eğitimlerin farklı olmasına rağmen neden Uzman Jandarmalara benzetilmeye çalışıldığını anlamakta güçlük çekmekteyiz.) bu tür sıkıntıların önüne geçilmesini,

3466 sayılı Uzman Jandarma kanunu isminin “JANDARMA YARDIMCI ASTSUBAY” olarak değiştirilmesini talep etmekteyiz Sayın Jandarma Genel Komutanımızın İsim değişikliği konusundaki olumlu görüşlerini biliyor ve gerçekleşeceği günü sabırsızlıkla dualarla bekliyoruz.

Bizler mağduruz hakkımız olanı istiyoruz hakkımızın da verileceğine inanıyoruz. Ayrıca Gerek Özlük haklarımızın düzenlenmesinde TBMM de bulunan ve bizlere söz veren siyasi parti temsilcilerinden, gerekse Kurumumuz nezdinde bize destek olan olacak diyen Kurum yetkililerinden taleplerimizin gerçekleşmesini çoluğumuzla çocuğumuzla dört gözle bekliyoruz.

GEÇİKEN ADALET ADALET DEĞİLDİR.  

EMUJAD YÖNETİM KURULU ADINA

Şeref ÇAYIRTEPE

EMUJAD Gn. Başkanı

 

 

 

 

 



Yurt Dünya 11.06.2020 14:44:00 10
Emre uzman
13.06.2020 09:44:27
Sizin bu söylendiğiniz statü bize göre krallık, sizinkininin onda biri hakkımız verilse bize yeter,, uzm çvş Emre

Veysi yildirim
13.06.2020 14:09:13
Tamamiyle bastan asagi yalanlarla dolu bir haber. Uzman jandarmalar subay astsubay gibi doğuda 2 sene kaliyor emekli olunca uzman jandarma olarak emekli oluyor. Ya uzman cavuslara ne demeli tsk nin yuzde ellisi uzman cavuslardir doguda git ev goturulemez yerde 5 sene kal emekli olunca duz memur gibi emekli et askerlin isini yaptir mintika yaptir hic hir hakki hukuku olmasin sonra gelip burda uzman jandarmalardan bahsedin onlarda bizim meslektasimiz ama bu haber yalandan ibarettir allah yaniniza birakmasin bu kadar sehidin hesabini nasil vereceksinz

Hüseyin
13.06.2020 14:18:38
Subay, astsubay olsaydınız siz de. Kimse sizi zorla uzman jandarma yapmadı ki. Hey Allahım

Emre 57
13.06.2020 14:20:19
Emre kardeş fark bu burda size göre krallık neden çünkü askeri okul okumadınız aranızda ilk okul mezunuda var yanlış anlama biz bir yıl okuyoruz ve astsubay ile aynı ders eğitimleri alıyoruz yüzde 85 önlisans lisans mezunuyuz. Bu bizim hakkımız zaten muazzaffız uzman jandarmaların hakkı diyoruz. Saygılar

Abdullah Şahin
13.06.2020 14:55:46
Sayın meslektaşlarım. Ben Emekli Jandarma Astsubayım. Haberi okudum. Bir farkındalık yaratmak için bu açıklamayı google ana sayfada yayınlatmış sınız. Emin olun bu bile büyük bir başarı. Haberin içeriğine gelince. Emin olun bu istediğiniz hakların tamamını alamayacaksınız. Nedenmi. Açıklayayım. Önce iğneyi emekli Astsubay olarak kendime batırayım. Astsubaylar yıllardır ne istiyor. Başlangıç derecesinin 9/2 olması ve makam tazminatı verilmesi. Bununla ilgili olarak Sayın Cumhurbaşkanımız Kayseri Zincidere Komando Tugay Komutanlığında bir iftar sofrasında müjde diye başlatan cümlelerinin sonunda başlangıç derecesinin 9/2 yapılacağı sözünü verdi. Hemen peşinden seçimlerden kısa bir süre sonra Eski Genel Kurmay Başkanımız şimdiki Milli Savunma Bakanımız TEMAD yetkilileri ve bazı Astsubayları Etiler Ordu Evinde ağırlayarak 9/2 ve tazminat sözünü tekrarlayarak müjde olarak verdi. Şimdi aradan geçen iki yıl sonunda ne oldu. Bu verilen sözlerin hiçbiri dillendirilmiyor sanki hiç seçim öncesi ve sonrası söz verilmemiş gibi bir hava yaratılıyor. Bunun karşılığında sözde bizim haklarımızı savunmak için kurulan TEMAD ne yapıyor. Ne yapıyor ben söyleyeyim size. Açıklama yapıyor nemi diyor hükümetin politikalarını destekliyoruz. Güzel arkadaşlarım sen bu şekilde açıklama yaparsan, Etiler Orduevinde verilen bir yemeği onur vesilesi sayarsan sen hicbir hakkını alamazsın. Gelelim Uzman Jandarmalara Sayın Dernek Başkanı bundan yaklaşık 3-5 ay önce dernek üyelerine msj atıp "müjde sonunda 30 yıllık mücadeleyi kazandık. Uzman Jandarma Okulunun hizmetten sayılması bu hafta meclisten geçiyor J.Gn.K. Yrdc. beni aradı müjdeyi verdi" diyen. Ne oldu hani meclisten geçiyordu. Bakın iki derneğinde Sayın Başkanı bu kadar söz verilmesine rağmen hiçbir sözün tutulma masına karşı siz ne yaptınız diye adama sorarlar. Hadi onun cevabını da ben vereyim. Yaptığınız hükümetin politikalarını destekliyoruz açıklamasından başka birşey değil. Arkadaşlar siz bu kafa ile hak felan alamazsınız. Hak bir kere verilmez alınır siz daha bunu anlamamışsınız. O yüzden bir yere böyle haberler yapıp kimseyi meşgul etmeyin.

Gürman Karakuş
13.06.2020 19:28:46
Sözlerimde, bir kusur varsa şimdiden herkesten özür dilerim. Merhaba; Emre 57 uzman jandarma Çavuş kardeşim, Jandarma uzman çavuş kardeşlerimizi hakir görmeyi bırakın lütfen. Zamanında sizlerdende ortaokul mezunu daha sonrada lise mezunu alımlar oldu. Şuan uzman çavuş, ( sizin uzm.erb.dediğiniz) kardeslerimizin bir çoğu üniversite mezunu. Bir hak ararken, eleştiri yaparken mücadeleniz uzman çavuşlarla değil ,astsubaylarla eleştiri yapın güzel kardeşim ,terörle mücadelede yiğitce mücadele eden Kahraman uzm.Çvş.lara sizde destek verinki, bazı adaletsizlikler yerini bulsun. Bırakın boş işleri. Sizin okul dediğiniz (askerlik Temel eğitimini) J.Uzm.Çvş.lar kimisi 18 ay,kimisi ise 15 ay askerlik hizmetini (askeri okul eğitimini) yerine getirip, terörle mücadelede başarılı olunabilmesi için Jandarma Özel Harekât Grup larda görev alıp, gerçek gönüllü Savaşçılardır. Terör örgütlerine karşı, ön safta mücadele eden kahramanlardır. Şunu unutmayın bir insanı hangi iş branş üzerine eğitirsen o insan o görevde daha başarılı olur.Yeterki o kişi o iş/branşta gönüllü olsun. Ve şunuda sizlere söyleyeyim uzman erbaş dediğiniz zümrede astsubay ve subay olacak kapasitede nice yiğitler var. Saygılarımla.

UĞUR KORMAN
16.06.2020 05:56:56
Yaw bu kadar yıllar da hep beklentilerimiz vardı ama nedeni bilinmez ama bir türlü kimse taşın altına elini sokmadı. Maalesef C.Başkanı düzeyinde bile bu konun net binmesine rağmen kurumun ısrarla karşı çıkması manidardiŕ. Sn CB. RECEP T.ERDOĞAN kendi ağzından atv de Mehmet Barlas gibi usta bir gazeteci yazar.vs adam sorduğunda bu konudan haberinin olduğunu ve gerçekten haksız bir durumun varlığı olduģünu söylemesine rağmen kendisi proğramdab sonra bir şekilde ikna edilerek konu ört bass edilerek .. bu krizi de kendilerine bir fırsat olarak görerek zam yaptırdılar.. Allah kahrı perişan eylesin.!! Yoksulun Sırtından Doyan doyanâ .. ahh.

Murat ERTUNÇ
30.01.2021 00:50:08
Herkes görünen neyse hakkını almak vermiyorsa istemek zorundadır, Emujat olarakta arkadaslarimiz bu tur hakları istemektedir. Her sınıfın rütbenin yetkisi kendi kanunları çerçevesindedir. Her sınıf ve rütbe statü kendi haklarını aramak en dogal hakkıdır. Bir verilmemiş hak üzerinder baskalarını ne küçük görebiliriz, nede kendimizi küçük gördüremeyiz. kıtalarda jandarma teskilatında, herkesin ayrı bir görevi ve başında amiri vardır. Bu düzen içerisinde sevgi, saygı ve güven olmazsa olmaz şartıdır, ancak günümüz insanları, sevgiden,saygıdan uzak, güven ortamı olmayan bir teşkilat içindeyiz, melesef, bunun sebebi koluna,omzuna rütbe takmakla, yetki almakla olmuyor. Güzel ahlakın olmadıgı bir dünyanın düzen oturtması imkansızdır. Tenzih ederek söylüyorum ki bü düzünenin bir kaç damlası, bile bile statü farklılıgı oldugu halde, bizim istemiş oldugumuz haklar üzerinden, laf söylemeyle haklalırımızı, istemememiz için çeşitli mesajların atılmış oldugunu gördüm. Ben şahşım adına kimsenin hakkında gözüm yoktur. Herkes sonuna kadar hakkını arar. Ben 20 yıl kadar zaman zarfı içinde birçok degişik görevlerde hizmet aldım. Kimin nasıl bir kafa yapısına,ziyniyete sahip oldugunu bilirim,hiç bir zaman çalıştıgın yer degil, kişilerin önemli oldugunu, sevgi, saygı ve güven üçlüsünün yanında güzel ahlakında harmanlanarak, belli kanunlar çerçevesinde liyakatli bir görev ve hizmet yapılacagı hayaliyle, yıllarım geçti. Sonuç olarak kimsenin hakkı yenmez bir şekilde haklar alınır, ama bunları alırken baskalarına saldırmak, hor görmek, kıskanmak yerine saygı, sevgi çerçevesinde bulundugu yeri bilerek tavsiyede bulunulunmasını istirham ediyorum. Saygılarımla.........

Hamza SOYDAN
31.01.2021 23:25:15
Evet yine aynı Bir grup hak ister,İsterken diğer statüleri eleştirerek hak ister. Sonra diğer statüler hak arayan statüye doğal olarak eleştiri yapar. 0×0=0 elbette herkese haklarını versinler. Önce insan merkezli sonra rütbe olarak ele alınması lazım. Birlik içinde herkes zaten yerini görevini bilmek zorunda. Bakkal herkese aynı fiyattan satıyor sa maaş farkları derece kademe eğitim durumuna göre yürütülmesi anayasal haktır. Ek ücretler makam ve komutanlık durumuna göre verilmeli. Burada asıl olan derneklerin birlikte hareket etmesi esastır. Ayrıca bu haklar 1993 ten bu güne kadar veriliyor.

Abdullah Özden Suna
11.10.2021 13:38:06
Artık verin hakları ve duyun sesimizi .

İlginizi Çekebilir

1

Isparta'da Eğirdir Gölü kıyısındaki sazlıkta çıkan yangın kontrol altına alındı

2

Antalya'daki Kumköy sahilinde ve Aksu çayındaki kaçak yapılar kaldırılacak

3

Hatay'da kontrolden çıkan otomobil büfeye girdi 4 kişi yaralandı

4

Adana'da depremde yıkılan Tutar Apartmanı ile ilgili davanın görülmesine devam edildi

5

Burdur'da çölyak hastaları için glütensiz besin atölyesi açıldı

6

Mersin'de çıkan anız yangını söndürüldü

7

Mersin'de limon bahçesinde kenevir yetiştiren zanlı yakalandı

8

Antalya'da devrilen tırın sürücüsü yaralandı

9

İskenderun'da köpek balıkları ve vatozların korunmasına yönelik çalıştay düzenlendi

10

Mersin'de kamyona çarpan tırın sürücüsü yaralandı