Vatandaşlar cami avluları, pazaryerleri ve statta cuma namazı kıldı

Vatandaşlar cami avluları, pazaryerleri ve statta cuma namazı kıldı

Vatandaşlar cami avluları, pazaryerleri ve statta cuma namazı kıldı

ANTALYA (AA) - Antalya, Mugla, Isparta ve Burdur'da yeni tip koronavinüs (Kovid-19) tedbirleri kapsaminda cuma namazi cami avlulari, pazar yerleri ve statta kilindi.

Antalya'da, salginla mücadele normallesme sürecinde camiler yeniden ibadete açildi. Kepez ilçesindeki Ali Uyaroglu Camisi'nde namaz öncesi Antalya Müftülügü tarafindan kurban kesildi, dua edildi. Cuma namazi öncesinde dezenfekte edilen camilerde görev alan polis ekipleri, vatandaslari maske takmalari ve sosyal mesafe kuralina uymalari konusunda uyardi. Abdestlerini evlerinde alarak cami ve kapali pazar yerlerine gelenlerin giriste ellerine dezenfektan sikildi, isteyenlere seccade ve maske dagitildi. Seccadelerini sosyal mesafe kuralina göre seren vatandaslar, uzun bir süre sonra cemaatle namaz kilmanin mutlulugunu yasadi.

Alanya ilçesinde aralarinda cami avlulari, stat, okul ve meydanlarin da bulundugu 85 noktada cuma namazi kilindi.

Antalya Valisi Münir Karaloglu da cuma namazini, Türkiye'nin en büyük kubbeli ibadethanelerinden olan 15 bin kisi kapasiteli Akdeniz Üniversitesi Camisi'nde kildi.

- Mugla

Mugla merkez ve ilçelerinde de önceden dezenfekte edilen camilerde görev alan polis ekipleri, namaz öncesi vatandaslari maske ve sosyal mesafe kurallariyla ilgili uyardi.

Bodrum Kaymakamliginca gerekli düzenlemeler yapildiktan sonra ilçe stadina gelenler yanlarinda getirdikleri seccadelerle cuma namazini kildi.

Yatagan ilçesinde de Ilçe Müftülügünce düzenlenen organizasyonla vatandaslar cuma namazlarini stat ve belirlenen camilerde kilmanin huzurunu yasadi.

- Isparta ve Burdur

Isparta ve Burdur'da da abdestlerini evlerinde alan ve seccadelerini yanlarinda getiren vatandaslar, sosyal mesafe kurullarina uygun sekilde saf tuttu.

Isparta'da kent merkezindeki Ulu Cami avlusuna gelenlerin maske taktiklari ve namaz öncesinde ellerini dezenfekte ettikleri görüldü.

Burdur'da Ulu Cami ve Uzay Çati pazar yerinde vatandaslar, sosyal mesafe kuralina uyarak ve maske takarak yanlarinda getirdikleri seccadelerde saf tuttu.



Yurt Dünya 29.05.2020 14:18:08 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya Büyükşehir Belediyesi yaz kursları başladı

2

Mersin'de apartman dairesinde bir kişinin cansız bedeni bulundu

3

GÜNCELLEME - Antalya'da çıkan orman yangını kontrol altına alındı

4

Adana'da otomobilin çarptığı yaya yaralandı

5

Antalya'da kaçakçılık operasyonunda yakalanan zanlı tutuklandı

6

Seyhan Belediyesi memurları, toplu sözleşme süreciyle ilgili eylemlerini sürdürüyor

7

Antalya'da çıkan orman yangını kontrol altına alınmaya çalışılıyor

8

Sağlık Bakanı Memişoğlu, Kahramanmaraş'ta temaslarda bulundu

9

Erzurum merkezli dolandırıcılık operasyonunda 9 zanlı gözaltına alındı

10

Adana'da uyuşturucu operasyonunda yakalanan 3 zanlıdan 1'i tutuklandı