Vatandaşların bulduğu nesli tehlike altında olan balaban kuşları, koruma altına alındı

Vatandaşların bulduğu nesli tehlike altında olan balaban kuşları, koruma altına alındı

Vatandaşların bulduğu nesli tehlike altında olan balaban kuşları, koruma altına alındı

Kastamonu’nun Cide ve Abana ilçelerinde vatandaşlar tarafından bitkin halde bulunan ve nesli tükenme tehlikesi altında olan Balaban kuşu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerince koruma altına alındı.
Kastamonu’nun Cide ilçesine bağlı Gebeş köyünde vatandaşlar tarafından bitkin halde balaban kuşu bulundu. Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye gelen Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, nesli tehlike altında olan balaban kuşunu teslim aldı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerince koruma altına alınan balaban kuşu, tedavi edilmek üzere bölgede bulunan bir kliniğe götürüldü.
Abana ilçesinde de Mehmet Şenol isimli vatandaş tarafından yaralı halde bulunan balaban kuşu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Yaralı ve bitkin halde bulunan balaban kuşlarının koruma altına alınacağı öğrenildi.


Güncel 30.05.2023 11:24:39 0

İlginizi Çekebilir

1

Huawei KOBİ'ler için yapay zeka odaklı eKit çözüm ailesini yeniledi

2

QM Awards'ta başarılı turizmciler ödüllendirilecek

3

Antalya'da kışın karaya çekilen tur tekneleri yeni sezona hazırlanıyor

4

Araç çarptıktan sonra ölüme terk edilen "Tofi" platinle yürümeye başladı

5

Üniversiteliler görme engelli çocuklar için Braille alfabesiyle dergi hazırladı

6

Kahramanmaraş'ta kursiyer kadınlar hem öğreniyor hem aile bütçesine katkı sağlıyor

7

Antalya'da sürdürülebilir su politikaları ve suyun geleceği konuşuldu

8

Adana'da evde çıkan yangın söndürüldü

9

Atatürk'ün tren yolculuğunda "Ne muhteşem bir manzara" dediği Eğirdir hattı turizme açılmayı bekliyor

10

Besler'den 2025'te 8 milyar lira brüt kar