VEDAŞ çalışanları, rüzgarın elektrik enerjisine dönüşünü yerinde inceledi

VEDAŞ çalışanları, rüzgarın elektrik enerjisine dönüşünü yerinde inceledi

VEDAŞ çalışanları, rüzgarın elektrik enerjisine dönüşünü yerinde inceledi

Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ), mühendislerinin kişisel ve mesleki gelişimine katkı sunmak amacıyla düzenlediği teknik gezilerini sürdürüyor.
Bitlis ve Muş müdürlüklerinde görev yapan VEDAŞ mühendisleri, rüzgarın elektrik enerjisine dönüşme serüvenini yerinde incelemek amacıyla Bitlis’in Güroymak ve Tatvan ilçe sınırları içerisinde bulunan 20 MW kapasiteli Miskevank Rüzgar Enerji Santralini (RES) ziyaret etti.
Teorik ve pratik eğitimlerle personelin bilgilerini güncel tutmayı hedeflediklerini ifade eden VEDAŞ Şirket Müdürü Emrullah Okuducu, “Çalışanlarımız daha önce HES ve GES tesislerini ziyaret ederek suyun ve güneşin elektriğe dönüşümünü yerinde incelediler. Bugün de RES tesisini ziyaret ederek rüzgarın elektriğe dönüşmesinin aşamalarını yerinde inceleme fırsatı buldular. Dağıtımını yaptığımız elektriğin üretim aşamalarını yerinde incelemek, çalışanlarımız için de farklı bir deneyim oldu. Ziyaretimiz sırasında bizlere eşlik eden Santral Müdürü Buğra Akbıyık’a ve santral çalışanlarına güzel ev sahipliği için teşekkürlerimi sunarım. Çalışanlarımızın mesleki ve kişisel gelişimine katkı sağlayacak eğitimlerimize sonraki süreçlerde de devam edeceğiz” dedi.


Güncel 15.08.2022 14:16:40 0

İlginizi Çekebilir

1

Isparta'da iki otomobilin çarpışması sonucu 3 kişi yaralandı

2

SDÜ'de hareket halindeki elektrikli araçlar için kablosuz şarj projesi tasarlandı

3

TRT Çukurova Bölge Müdürü Fatih Doğru AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

4

Osmaniye’de asansör boşluğuna düşen Hürü Toklu hayatını kaybetti

5

Eskişehir’e atanan Vali Erdinç Yılmaz’a veda

6

Osmaniye merkezli kaçakçılık operasyonu: 5 tutuklama, 60 Milyon TL’lik malvarlığına el konuldu

7

Limak Holding'in "Yarını İnşa Etmek" paneli Davos'ta düzenlendi

8

Bu hafta yurtta Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı hava etkili olacak

9

Antalya İl Emniyet Müdürü Zaimoğlu, "Basın Sohbetleri" programına katıldı

10

Kahramanmaraş'ta uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli tutuklandı