Tarih: 25.10.2016 04:56

Vergi rekortmenleri listesinde hayal kırıklığı

Facebook Twitter Linked-in

Osmaniye?de 2013 yılı vergilendirme dönemi yıllık gelir vergisi rekortmenleri belli oldu. Hülya Örtlek birinci, İnş. Müh. Lütfi Sarpkaya ikinci ve amatör spora sponsor olan müteahhit Mustafa Demir de üçüncü oldu.Tıbbi ürünlerin toptan satışı ile uğraşan Hülya ÖRTLEK birinci, Mühendislik ve Müteahhitlik dalında Sarpkaya inş,-mühendislik ofisi sahibi İn. Müh. Lütfi SARPKAYA ikinci ve DEMİRPEN İnşaat Ofisi sahibi müteahhit Mustafa DEMİR de üçüncü oldu. Hülya Örtlek 228 bin 433 TL, Lütfi Sarpkaya 219 bin 107 TL ve Mustafa Demir de 139 bin 737 TL gelir vergisi ödeyecek.Osmaniye Defterdarlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Müteahhit Halil ERKUL dördüncü, Noter Derya CİLLİ beşinci, Noter Servet ALİBEKİROĞLU altıncı , ismini gizli tutan bir mükellef yedinci , Motor yağı ticareti ile uğraşan İbrahim HANÇER sekizinci, Mafpre Genel Sigorta Acentası Hüseyin KÜÇÜK dokuzuncu ve Müteahhit Murat KOLUÇOLAK ta (Kadirli) onuncu sırayı aldılar.

REKORTMEN LÜTFİ SARPKAYA :?VERGİMİ TAM VERMENİN HUZURU İÇİNDEYİM?

Osmaniye?de yaklaşık 38 yıllık başarılı bir iş hayatı bulunan İnşaat Mühendisi Lütfi SARPKAYA, konuyla ilgili düşüncesini ?Vergi ödeme konusunda iki defa ikinci, bir defa üçüncü ve çok sayıda ilk 10?a girdim. Ben kendi adıma şunu samimi olarak söyleyebilirim: Vergimi tam olarak ödemenin huzuru içindeyim. Vicdanen rahatım? şeklinde dile getirdi. Sarpkaya, ülkemizde bir vergi ödeme alışkanlığının olmadığını , vergi rekortmeni olanların ve bu işe aracılık yapan muhase beci-mali müşavirlerinde (Marifet iltifata tabidir düşüncesinden hareketle) onore edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

REKORTMEN MUSTAFA DEMİR : ?BİR ÜLKE VERGİ İLE BÜYÜR VE KALKINIR?

Osmaniye?de ?İnsanı yaşat ki; devlet yaşasın? prensibinden hareketle bir çok hayırlı işe destek olmasının yanı sıra amatör spora da sponsor olması nedeniyle teşekkür plaketi alan Vergi Rekortmeni müteahhit Mustafa DEMİR, bir ülkenin vergi ile büyüyerek kalkınacağına inanan bir iş adamı olarak vergisini tam olarak ödemenin gururunu ve sevincini yaşadığını söyledi.14 Yıllık başarılı bir müteahhitlik geçmişi olan ve ??Vatanını-devletini seven, helali-haramı bilen bir insan, vergisini tam olarak verir? diyen Mustafa DEMİR, ?Vergi vermek fedakarlıktır. Nasıl ki zekatını vermeyen bir insanın olduğu gibi vergisini vermeyenin de kazancı helal kazanç sayılmaz? dedi. 

 VERGİ REKORTMENLERİ LİSTESİNDE HAYAL KIRIKLIGI

Diğer yandan vergi rekortmenleri listesinin başında görünmesi gerekenleri göremediğimizi ifade etmek isterim.Yazık bu memlekkete günlük 100 milyar ciro yapan firmalar nereye gitti anlayamadık. Vergi ödeneceği zaman yoksa kaydını emaneten başka il`e mi götürdü aceba. Bekleyin  bizi.Onları biz yazacagız.  




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —