Vodafone İstanbul Yarı Maratonu koşuldu

Vodafone İstanbul Yarı Maratonu koşuldu

Vodafone İstanbul Yarı Maratonu koşuldu

ISTANBUL (AA) - Dünyanin en iyi 8 yari maratonundan biri olarak degerlendirilen Vodafone Istanbul Yari Maratonu tamamlanirken erkeklerde Sezgin Ataç, kadinlarda ise Fatma Demir birinci oldu.

Tarihi Yarimada'daki 21 kilometrelik kosunun startini Istanbul Büyüksehir Belediye Genel Sekreteri Can Akin Çaglar, Spor Istanbul Genel Müdürü Renay Onur, Istanbul Büyüksehir Belediyespor Kulübü Baskani Fatih Keles verdi.

Yenikapi Etkinlik Alani'ndan yarisa baslayan 47 elit sporcu, Kumkapi, Sarayburnu, Sirkeci istikametinden devam ederek Eminönü, Unkapani, Fener, Balat, Ayvansaray ve Feshane yönünde yarisi sürdürdü. Eyüp kavsaktan önce (Feshane binasinin bitimine gelen noktadan) dönüs yapan atletler, baslangiç noktasi olan Yenikapi Etkinlik Alani'nda bitis çizgisine ulasti.

Yarista erkeklerde Istanbul Büyüksehir Belediyespor'dan Sezgin Ataç 1,03,16'lik derecesiyle ilk sirada yer alirken, Adel Mechaal 1,03,25'lik derecesiyle ikinci, Benard Cheruiyot Sang ise 1,03,51 ile üçüncü sirada yer aldi.

Kadinlarda Istanbul Büyüksehir Belediyesporlu sporcu Fatma Demir 1,13,17'lik derecesiyle birinciligi elde etti. Daisy Jepto Kimeli 1,13,29 ile ikinci, Esma Aydemir de 1,15,40'lik derecesiyle üçüncü oldu.

Yaris sonunda fenalasan Fatma Demir, sedyeyle ambulansa tasindi ve burada tedavisi yapildi.

Birinci olan sporcular 10'er bin lira para ödülü kazanirken, ikinci 8'er ve üçüncü de 4'er bin lira aldi.

Dereceye giren sporculara ödüllerini Can Akin Çaglar, Renay Onur, Fatih Keles ve diger yetkililer verdi.



- 2 bin 500 kisi katildi


Istanbul Büyüksehir Belediyesi istiraki Spor Istanbul tarafindan düzenlenen maratonda katilimci sayisi 2 bin 500 kisiyle sinirli tutuldu.

Yeni tip koronvirüsten dolayi sosyal mesafe kurallarina uyularak yaris gerçeklestirildi. Sporcularin 20, 200 ve 1000 metrelerini çikarmalarina izin verildi. Atletlere, yaris sonunda yeni maskeleri verildi. Atletler ve yarista görevli olarak çalisanlar HES koduyla alana girdi. Organizasyonda sadece Türk ve Türkiye'de yasayan elit atletler yer alabildi.

Halk kosusuna katilan sporcular ise beser saniye aralarla start aldi. Organizasyonda patenciler de yaristi.

Vodafone Türkiye Icra Kurulu Baskan Yardimcisi Engin Aksoy yari maratonunun sadece bir spor etkinligi olmadigini belirterek, "Organizasyonu, Istanbul’un bir global marka sehre dönüsmesi hedefiyle de destekliyoruz. Yari maratona yedinci kez ismimizi vermekten mutluluk duyduk." ifadelerini kullandi.

Pandemi nedeniyle hibrit bir yari maraton deneyimi yasadiklarini kaydeden Aksoy, sunlari söyledi:

"Fiziksel kosunun yani sira sanal kosu da düzenlendi. Ayrica, paten tutkunlari da yari maratona katildi. Yari maratonu bu yil çevre temasiyla sahiplendik. Fiziksel kosuya katilan kosuculara e-atiklardan dönüstürerek ürettigimiz madalyalari takdim ettik. Çevre için yapacagimiz bir baska çalisma da sanal kosuyu uygulama üzerinden tamamlayan kosucular adina fidan bagisinda bulunmak olacak. Degerli isbirliklerinden ötürü Istanbul Büyüksehir Belediyesi’ne tesekkür ediyor, tüm katilimcilari kutluyoruz."

Erkeklerde birinci olan Sezgin Ataç, yaris sonunda basin mensuplarina yaptigi açiklamada, grubun gerisinde kalarak kontrollü bir yaris çikarmaya çalistigini belirterek, "Rüzgar da çok vardi. 10 kilometreden sonra atak yaptik ve üç atlet kaldik. Sonrasinda bir agrim oldu. Agri geçtikten sonra rahat bir sekilde finise geldim. Arkamdaki sporcluar yasça benden büyüktü." dedi.

Iyi bir hazirlik dönemi geçirdigini vurgulayan Sezgin, "Erzurum'da milli takim kampina katildik. Sonra iki haftalik Diyarbakir kampi oldu. Galiba uzun zamandir genel klasmanda Türk sporcu yer almiyordu. Ilk ben oldum. Antrenörüm Osman Çevik'e, federasyon baskanimiz Fatih Çintimar'a ve Istanbul Büyüksehir Belediyespor Kulübüne desteklerinden dolayi tesekkür ediyorum." ifadelerini kullandi.

Türk sporcularina deger verilmesi gerektigini anlatan Sezgin, "Türk sporcular olarak en iyi seyi hak ediyoruz. Imkan verildigi sürece daha iyi performans sergileyecegimize inaniyoruz." degerlendirmesinde bulundu.


- Yollar trafige kapatildi


Maraton için Tarihi Yarimada’da yollar araç trafigine kapanirken, sporseverler için açildi.

Yari maraton için parkur güzergahi ve bu güzergaha çikan yollar 02.00 ile 13.00 saatleri arasinda trafige kapatildi.




Bölgeden 20.09.2020 12:28:58 0
Anahtar Kelimeler: vodafone istanbul yarı maratonu koşuldu

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da toz taşınımı etkili oluyor

2

Hatay'da cami önünde silahlı saldırıya uğrayan imam hayatını kaybetti

3

Hatay'da sulama kanalında boğulan çocuğun cenazesi defnedildi

4

Kahramanmaraş'ta depremde zarar gören alt yapının yenilenmesi çalışmaları sürüyor

5

Adana'da polisler özel gereksinimli çocuklarla buluştu

6

Hatay'da sulama kanalına düşen çocuk yaşamını yitirdi

7

Adana'da arkadaşını bıçakla yaralayan zanlı tutuklandı

8

Hatay'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı fener alayıyla kutlandı

9

Kahramanmaraş’ta otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

10

Kahramanmaraş'ta kayıp 4 yaşındaki çocuğun öldürüldüğü belirlendi