Vodafone'dan çevre farkındalığını artıracak oyun

Vodafone

Vodafone'dan çevre farkındalığını artıracak oyun

İSTANBUL - Vodafone Her Şey Yanımda, oyun stüdyosu Bucked Games, Webrazzi ve Bahçeşehir Koleji işbirliğiyle geliştirilen sürdürülebilirlik temalı yeni "ECO: Save the Planet" oyununu tanıttı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Vodafone, Bucked Games, Bahçeşehir Koleji ve Webrazzi, sürdürülebilirlik tabanlı oyunlaştırılmış bir farkındalık projesi için güçlerini birleştirdi.

Türkiye'deki bütün kullanıcılara açık olan oyun, iklim değişikliği ve çevresel sorunlar gibi konularda farkındalık yaratılmasını hedefliyor. Sürdürülebilirlik tabanlı oyunlaştırılmış bir farkındalık projesi olarak geliştirilen oyun, bu yönüyle Türkiye oyun pazarında ilk olma özelliği taşıyor.

Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'ne özellikle "Denizde ve Karada Yaşam" ve "Temiz Enerji" gibi ana temalar üzerinden katkı sağlamayı amaçlayan oyun, iklim değişikliği ve çevresel sorunlar gibi acil konularda farkındalık geliştirmek için bir platform oluşturuyor.

Zengin yapboz ve bulmaca mekanikleriyle oyuncuları proaktif çözümler geliştirmeye teşvik eden oyun, renkli ve dinamik görsellerle de eğlenceli bir deneyim sunuyor. Oyun, "Kuraklığa Karşı Çözüm Üretin", "Okyanusu Çöplerden Arındırın", "Deniz Canlılarını Kurtarın", "Gezegeni ve Atmosferi Temizleyin" ve "Afetlere Karşı Aksiyon Alın" bölümlerinden oluşuyor.

- "Oyun, Türkiye'deki bütün kullanıcılara açık"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vodafone Her Şey Yanımda Genel Müdürü Yusuf Aysal, müşterilerine online alışverişlerini uygun fiyatlarla, rahat, hızlı ve kolay bir şekilde yapma imkanı sunmaya devam ettiklerini belirtti.

Vodafone'lu olsun olmasın, Vodafone Yanımda uygulamasını indiren ya da web sitesini ziyaret eden herkesin platformlarını kullanabildiğini vurgulayan Aysal, "Bucked Games, Webrazzi ve Bahçeşehir Koleji ile yaptığımız işbirliğiyle müşterilerimize sürdürülebilirlik temalı yeni bir mobil oyun sunuyoruz. Türkiye'deki bütün kullanıcılara açık olan bu oyunla çevre farkındalığının artırılmasını hedefliyoruz. İlerleyen günlerde oyunu indiren ya da oyuna üye olan müşterilerimize yönelik çeşitli kampanyalarımız da olacak." ifadelerini kullandı.

Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ da önceliklerinin, akademik başarının yanı sıra toplumsal sorumluluklarının bilincinde nesiller yetiştirmek olduğunu aktararak, şunları kaydetti:

"Eğitim modellerimize entegre ettiğimiz çalışmalarla öğrencilerimizde toplumsal sorumluluk farkındalığı yaratıyor, uygulamalarımızla bu anlayışı pekiştiriyoruz. Eğitimde oyunlaştırmanın, akademik eğitimin yanı sıra toplumsal duyarlılık konularında da etkili olduğunu biliyoruz. Dijital eğitime öncülük eden bir eğitim kurumu olarak Bucked Games ile daha önce de benzer işbirlikleri gerçekleştirdik ve akademik kadromuzun katkılarıyla farklı oyunlara birlikte imza attık. Bu işbirliğine Vodafone ve Webrazzi'nin de katılımıyla daha fazla kişiye ulaşmasından mutluluk duyuyoruz. Sürdürülebilirlik temalı bu oyunun yalnızca öğrenciler için değil, her yaş grubundan insanın çevre farkındalığını artırmasına katkı sunacağını düşünüyoruz."

Webrazzi Kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Arda Kutsal da "İşbirliği ile teknolojinin, sürdürülebilirlik farkındalığını artırma hedefiyle kullanıldığı bu projenin destekçisi olmaktan mutluyuz. Teknolojiyi doğanın geleceği ve sürdürülebilirliği için kullanan, doğa dostu iklim teknolojileri projelerinin önümüzdeki dönemde daha da artış göstereceğini düşünüyorum. Şimdiden bu alanda bir projenin parçası olmak bizim için keyifli oldu." değerlendirmesinde bulundu.

Bucked Games Kurucusu Ahmet Can Yılmaz da kuruldukları günden beri güvenli ve eğitici oyunlar ürettiklerini belirterek, oyunlarda eğlenceyi ön planda tutarken, eğitimi de ihmal etmediklerini kaydetti.

Oyun projesinin hem eğitim hem de eğlenceyi birlikte içerdiğini aktaran Yılmaz, "Süreç başında karar verdiğimiz çevresel farkındalığı kazandırma amacımıza destek olan Vodafone, eğitsel ve pedagojik anlamda düzenlemeler ile oyunun hedefine ulaşmasında katkı sağlayan Bahçeşehir Koleji ve oyunun medya sponsoru olan Webrazzi'ye teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.



Ekonomi 4.01.2024 10:12:29 0

İlginizi Çekebilir

1

Kışı hareketli geçiren Antalya'da turist sayısında rekor beklentisi

2

Adana'da "Gençler İçin Finansal Okuryazarlık Eğitim Programı" ödül töreni düzenlendi

3

Adana'da yavru sazan üretim sezonu sağımla başladı

4

Histamin intoleransı en çok orta yaşlı kadınlarda gözüküyor

5

Vodafone Business 10 bin işletmenin dijital yetkinliğini ölçecek

6

Adana'da "Ekonomi ve Hukuk Buluşmaları" programı düzenlendi

7

Hatay'da depremzede çiftçilere pamuk ve soya tohumu desteği

8

Mersin'de IPARD 3 Proje Lansman toplantısı yapıldı

9

Mersin Erdemli'de yenidünya hasadına başlandı

10

Red Bull Four 2 Score'un Konya elemesi tamamlandı