Vodafone'nun "Bu Atıklar Kod Yazıyor" projesi 10 sınıfa ulaştı

Vodafone

Vodafone'nun "Bu Atıklar Kod Yazıyor" projesi 10 sınıfa ulaştı

İSTANBUL - Vodafone "Bu Atıklar Kod Yazıyor" projesi kapsamında Kahramanmaraş ve Hatay'da 2 kodlama sınıf açtı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Vodafone, elektronik atıkların geri dönüşümünü teşvik etmek ve farkındalık yaratmak amacıyla 5 yıl önce başlattığı "Bu Atıklar Kod Yazıyor" projesini ülke genelinde yaygınlaştırmaya devam ediyor.

Projeyle e-atıkları kodlama sınıfına dönüştüren ve bugüne kadar Mardin, Samsun, Adana, Gaziantep, Bingöl, Çanakkale, Uşak, Bursa'da kodlama sınıfları açan Vodafone, bu illere Kahramanmaraş ve Hatay'ı da ekleyerek 10 sınıfa ulaştı.

- "Hem sosyal hem de çevresel etki yaratmaya devam edeceğiz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, amaç odaklı bir şirket olarak, çevreye karşı sorumluluk taşıdıklarına inandıklarını ve çevresel etkilerini en aza indirmek için çalıştıklarını belirtti.

2025'e kadar şebeke kaynaklı elektronik atıklarının yüzde 100'ünü yeniden kullanmayı, satmayı veya geri dönüştürmeyi hedeflediklerini aktaran Süel, şunları kaydetti:

"2022-2023 mali yılında faaliyetlerimiz sonucu ortaya çıkan e-atıkların yüzde 99'unu geri kazanım ve geri dönüştürme yoluyla ekonomiye kazandırdık. 'Bu Atıklar Kod Yazıyor' projesiyle e-atıkları topluyor ve bu atıkların lisanslı geri dönüşüm firması tarafından geri dönüştürülmesini sağlıyoruz. Geri dönüşümden elde edilen ekonomik gelirle de kodlama sınıfları açıyoruz. Depremden etkilenen illerimiz arasında yer alan Kahramanmaraş ve Hatay'da açtığımız yeni sınıflarla ülke genelinde toplam 10 sınıfa ulaştık. E-atıkları artı değere dönüştürmeye, böylece hem sosyal hem de çevresel etki yaratmaya devam edeceğiz."

Vodafone projeyle çalışanlarının, iş ortaklarının ve müşterilerinin evlerinden getirdiği e-atıkları topluyor ve lisanslı geri dönüşüm firması Akademi Çevre tarafından geri dönüştürülmesini sağlıyor.

Geri dönüşümden elde edilen ekonomik gelirle Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği işbirliğiyle yürütülen "Yarını Kodlayanlar" projesi kapsamında okullarda kodlama sınıfı kuruluyor. Proje kapsamında 22 tonu aşkın e-atık geri dönüştürülürken, yaklaşık 10 bin çocuğun hayatına dokunuldu.



Ekonomi 22.01.2024 16:06:09 0

İlginizi Çekebilir

1

Kastabala Antik Kenti’nde Açık Hava Kaya Kült Alanı ortaya çıkarıldı

2

Osmaniye, kırsal kalkınmada kadınlara en çok destek veren il seçildi

3

Depremzede ev hanımının dikkati sayesinde, yaralı sokak kedisi kurtarıldı

4

İŞKUR Engelli hibe desteği ile patron oldu

5

Asansöre sıkışarak feci şekilde can verdi

6

Survivor’da bir Osmaniye’li daha!

7

Kadirli’de öncelik alt yapı

8

Osmaniye’de normal doğum toplantısı

9

Gümrük Vergisi Nedir, Nasıl Ödenir?

10

Atış poligonu yenilenecek